Posts

Showing posts from 2009

Selamat Tinggal 2009

2009
Terima Kasih untuk memorinya
.
.
.
Pahit
Tawar
Manis
Terlalu Manis
Semua Ada, Cukup Rasa
.
.
.
Selamat Tinggal!

Selamat Datang 2010

Azam baru ?
tiada!
cuma harap yang lebih baik dari yang tahun ini, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan jodohnya berkekalan~ cukup!

Hari Ini

Ini hari yang paling mual
Semua jadi tak kena
Aku habis kata
Aku marah
tapi tak tahu pada siapa
Aku benci
tapi tak tahu apa yang aku bencikan
Hidup aku, mungkin...

Orang kata aku sudah cukup sempurna
Dapat yang aku mahu
Buat yang aku suka
Itu yang orang nampak

Hati aku?

Ko-Tai Penang II

Image
Thanks to the Jerome Quah & Chen Yoke Pin for the photo.
For those who missed our performance on last 27th Dec, you still can catch us in the other venue on 2nd Jan 2010@Fort Conwallis, Georgetown, 8.35pm and 9.35pm or3rd Jan 2010@Reservoir Garden, Ayer Itam, 8.35pm and 9.35pm.

Aku, Aku & Aku

i
Kalau mampu aku jahitkan perca mimpi semalam
Agar bisa ku buat alas tidurmu hari ini
Meski tangan ku bakal luka dengan jarum sengsara masa depan
Aku buat demi kamu
Janji aku, Janji kita

ii
Benarkah hatiku sudah mati
Mati rasa,
Rasaku sudah mati dengan hatiku yang sudah kecai
Untuk esok aku tidak pasti
Sebab jiwaku hari ini telah ranap
Hati ku sudah kecai
Jadi serpih
Hilang jauh jadi debu
Terbang pergi jadi puing

iii
Erotis dihujung kaki senja
Bersama mega jingga
Malam mula melebarkan dakapannya
Sedia minta aku rebah di dada malam
Hakikatnya aku resah esok subuh
Meski dingin rasa itu bisa beri aku tenang
Hatiku tetap berombak kencang....

Jahanam!

Image
Hati

Kan senang jadi orang takde perasaan
Tak payah kau nak bersakit menahan rasa

Kan senang jadi orang jahat
Tak payah susah nak jaga hati orang

Kalau boleh dirobek keluar hati aku
Tunjuk pada dia
Hati aku yang pernah ditoreh
Kemudian dilapah
Sesudah itu dicarik
Dan lalu dipijak-hancur-lumat!

Ah! Bodoh….
Dari aku robek hati aku
Baik aku korek keluar hati dia
Mari aku lihat
Hitamnya hati dia
Busuknya hati dia
Buruknya hati dia
Sialnya dia!

Perasaan jahanam memang buat kau rasa macam haram!

Terima kasih yang pernah toreh-lapah-carik-pijak bagi hancur lumat hati aku
Semoga senang hidup kalian dunia dan akhirat.

Terima kasih, moga itu tak pernah jadi pada kamu
Doa banyak-banyak agar hidup kamu jadi berkat dengan buat aku begitu!


*ignore bebelannya sebab semalam dia flash back Apr-May 2009 EVENT.

Hijra 1431

DOA AKHIR TAHUN

Bismillaahir-rahmaanir-rahiim
Wa sallallaahu ‘ala sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa ‘alaa aalihi wa sahbihii wa sallam.
Allaahumma maa ‘amiltu fi haazihis-sanati mimmaa nahaitani ‘anhu fa lam atub minhu wa lam tardahuu
wa lam tansahuu wa halimta ‘alayya ba’da qudratika ‘alaa uquubati wa da’autani ilattaubati minhu
ba’da jur’ati alaa ma’siyatika fa inni astagfiruka fagfirlii wa maa ‘amiltu fiihaa mimma tardaahu wa
wa’attani ‘alaihis-sawaaba fas’alukallahumma yaa kariimu yaa zal-jalaali wal ikraam,an tataqabbalahuu

minni wa laa taqta’ rajaa’i minkaa yaa kariim, wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa Muhammadiw wa ‘alaa ‘aalihii wa sahbihii wa sallam

Ertinya:

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami nabi Muhammad SAW,
Beserta para keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah,segala yang telah ku kerjakan selama tahun ini dari apa yang menjadi larangan-Mu,sedang kami belum bertaubat,padahal Engkau tidak m…

Ko-Tai Penang

Image
Adoi! rindunya kat u! (u ~ means blog i)

Hari ni baru ada masa nak tengok blog ni, rinduuuu...
seriously past 2 weeks memang sangat hectic, life pun macam kucar kacir sebab busy sangat (cheh! ayat x bleh blah)
4hb hari tu, im going to KL for the USM eduShowcase 2009, until 6th dec then sampai Penang on 7th then, on 8th evening datang balik KL for the exam on 9th morning, then lepas abis exam around 2pm balik semula Penang, ngam2 sampai Penang kul 7pm, rehat jap then kul 8pm went to USM for Ko-Tai Musical rehearsal until 11pm...damn tired! coz esoknya keja macam biasa.

and i terjatuh during rehearsal malam tu, lagilah bertambah sakit+penat. Actually, we rehearsing a plastic scene, and we have to do robotic dance, every movement must be sharp! and my buddy Fok Meng for that scene tertolak I kuat sangat, apa lagi I jatuh menggelongsor sebab lantai tempat I berlatih tu jenis kayu licin, kalau i x cepat-cepat break confirm i langgar plak musician yang ada kat my right side. So, my jeans koyak …

Lots of Story & Love

Image
Hye peeps out there...

banyak citer nak update, banyak benda jadi minggu ni...

SAKIT
alahamdullilah...hampir 80% aku da recover, teruk kali ni demam+infection, maybe banyak sangat mkn antibiotik. so, system badan aku jadi malas and fully depend on antibiotic pills from 150mg & now 500mg...huh! mmg kena jaga2 la lepas ni.
sumpah! lepas ni da tak mau buat split..x mau buat exercise yang extreme! as long as my body can move, i can jump, my hand can flip gracefully...is enough already!

USM SHOWCASE@ IMPIANA&MANDARIN HOTEL KLCC
Kawan-kawan yang di KL, sila mari datang!
5 & 6 Dec 2009 @ Impiana KLCC
sesi persembahan 1 sesi pagi & 2 sesi petang
jam 10 pagi hingga 6 petang

ada showcase USM sempena expo education. tujuannya mempromosikan USM dan tunjukkan kat org ramai campus life in USM.
saya ada kat sana dari 4 hingga 7 Dis 2009 (nasib baik my director approve cuti, thanks Mrs Chian ~ love&hate relationship,huhuhu....)

KONGSIGELAP BATTLEFIELD GAME
it's on 5th Dec 2009
2.30pm till…

Doa Untuk Kekasih

Image
Ya Allah….

Seandainya telah engkau catatkan
Dia milikku tercipta buatku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagian antara kami
Agar kemesraan itu abadi…

Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ketepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah…
Seandainya telah engkau takdirkan
Dia bukan miliku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti….

Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa bahagia
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta…
Gantillah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buat ku
Kerana engkau maha mengetahui
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku
D…

Small Change, Make a Differences..is it?

Image
I don’t know this year would be how many years; I didn't celebrate Hari Raya Qurban with Aini's family already. Last year, I didn't back to Johor also, but still in Hari Raya Qurban mood. Going to visit my aunty house at Bayan Lepas, visit my cousin house at Seberang Jaya, having ketupat and rendang for celebration. Actually I have uncle, aunties, cousins and relative stay area Penang & Kedah, but very rare for me to visit them accept my cousin who stay in Seberang Jaya because we are close since we were young and my aunty at Bayan Lepas because she always call and ask me to have lunch at her house.

This year, I am not really in the mood to celebrate Hari Raya Qurban, just stay alone at my apartment, watching TV, spent most my time at Anak Anak Kota…prepare for the Pesta Heritage Heboh Street Festival – my KongsiGelap Battlefield Game. Nothing much, is just another weekend that I still have to work. And I guess is the only free weekend that I can have because start on n…

Bulan Akhir Tahun 1430

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
TAHUN HIJRAH 1430.

Selamat Hari Raya Korban
Ramai yang pernah berkorban.
Redha-redhakanlah hati buat yang pernah berkorban walaupun pengorbanan itu terlalu kecil untuk di pandang.
Bermuhasabah diri buat yang pernah membuat pengorbanan yang paling besar dalam hidup, walaupun pengorbanan itu nampak sia-sia.
Bagi aku pengorbanan itu kecil atau besar, tidak dipandang dan sia-sia yang penting kita telahpun berkorban.

Zulhijjah sudah pun menjenguk kita, bulan Muharram bakal menjelang...azam yang lepas sedang dikerjakan, harap sampailah hajatnya.

Kepada yang bakal buat ibadah korban, ikhlaskan hati, sucikan niat.

E&O Hotel - Prom Nite'09

Image
+more photo upload after this!

Miss S still around!

aku paling erat dengan rahsia
paling dekat dengan dugaan

kalau ada yang lihat aku ketawa
ketawa itu aku kira ubat
ubat paling mujarab untuk duka

kalau ada yang lihat aku senyum
senyum itu aku kira sedekah
sedekah paling mudah untuk dibalas

aku paling rapat dengan sakit
paling senang
sakit yang akan sembuh
tapi aku sendiri tidak pasti bila
tapi yang pasti, pasti aku sembuh

*the boyfriend...thanks sbb sgt memahami & sgt membantu, saya sayang kamu!

When It Comes You Cant Hide

When it comes you can’t hide!
When it finds you, just accept it...
.
.
.
I’m fall sick, just back to school after 2 days MC.
Still not recover yet.
On last Monday my temperatures goes up to 40°C.
Thanks to all dear family & friends who pray for my health.
In life, I believe when ALLAH give us happiness comes together with a challenges.
I understand that ALLAH always knows the best why HE gives us challenges.
Sick or challenges that I face is like a reminder to me that ALLAH still love me & want me to close to HIM.

PEGAWAI KEBUDAYAAN B41
I pass the exam! waiting for a letter from SPA for next stage exam ~ AMIN, YA ALLAH...permudahkan semuanya!

Jatuh Cinta dengan Ini Lagu

Lagu ini dah berkali aku nyanyi (kat dalam kereta, kat dalam bilik air etc)
serius! sangat jatuh cinta dengan lagu ni.

You Light Up My Life

So many nights, I'd sit by my window,
Waiting for someone to sing me his song.
So many dreams, I kept deep inside me,
Alone in the dark, now you've come along.

And you light up my life,
You give me hope, to carry on.
You light up my days
And fill my nights with song.

Rollin' at sea, adrift on the waters
Could it be finally, I'm turning for home
Finally a chance to say, "Hey, I Love You"
Never again to be all alone.

And you light up my life,
You give me hope, to carry on.
You light up my days
And fill my nights with song.

You, You light up my life
You give me hope to carry on
You light up my days
And fill my nights with song
It can't be wrong, when it feels so right

Cause you, you light up my life

lagu ini dedikasi khas untuk The Boyfriend

Perjanjian 7-11@seven-eleven

Lega bila kerja dah selesai...

DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10
sudah selesai persembahan 6hb Nov yang lalu. terima kasih buat yang hadir. Fadz, Ratna, Kak Ida (dtg dari Kuala Nerang semata-mata nak tgk aku berlakon), my students Fakhry Ilham and his mother (this mother always come for a theater show & she do the write up for every theater show), ramai lagi yg datang, especially to The Boyfriend yang sanggup datang. Thanks B, for coming...i really appreaciate it.

sekarang ni aku tgh busy dengan lagi 5 'benda'..huh!

Kongsi Gelap Battlefield Game - 1 hari show
Show@KLCC - 3 hari show
Jom Makan Musical! - 1 hari show
Ko-Tai Musical - 4 hari show
Bola Sepak 15 tahun Sek Antarabangsa (im as their co-coach) - 3 perlawanan



............................................................




Dia
Cinta burukku
sebelum kau jatuh sayang pada aku

Aku
Cinta hodohku
sebelum kau jatuh rindu pada aku

Dia
Aku manusia Benci
Benci pada cinta
Benci pada Warna

Aku
Aku manusia hilang
Tak pernah harap matahari
Tak pernah jemu den…

::Mood~Mode::

Current Mood : Nervous 50%, Stress 30%, Happy 10%, Confident 5% and Sick 5%

the cause (sebab musabab yang mempengaruhi mood ....)

DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10
show tinggal lagi beberapa jam, buat perut aku jadi x senang...bak kata kak yus mlm tadi rasa macam butterfly flying in my stomach. Aku buat-buat cool sekarang, padahal tak cool langsung!
Teringat muka-muka juri, Rosminah Tahir, Shabera Shaik ( aku tabik bila dia berlakon ~ bg watak ape je!)....kecut+cuak sebab malam nanti semua mata akan tumpu ke arah kami berenam...+gerun!

PERIOD PAIN
Hari ni first day, huh! sangat tak senang hati ~ sebab tekak meloya tak tentu pasal, sakit perut jgn cakaplah. Kepala aku juga jadi sakit...The Boyfriend....sorry ye sayang, sbb u jadi mangsa (dia lambat reply msg aku dah panas hati, dia salah cakap sikit aku dah merajuk, terasa hati)

KONGSI GELAP BATTLEFIELD GAME
lepas meeting hari rabu lepas, aku jadi lagi serabut. Nak kejar deadline presentation. so far, terkawal dan aku masih boleh berdiri dengan bet…

Buat Si Jantan Sundal

Image
i

kau ingat tika kau beli hati aku? harganya tinggi tika itu nilainya lebih dari wang emas

kau ingat tika kau hempaskan hati aku? aku roboh hati aku kecai!

kau ingat tika kau cantumkan semula hati itu? harganya jadi separuh hatinya ada, tapi jiwanya kosong

kau ingat tika kau lelong hati itu? aku ranap hati aku lebur!

kau orang sundal! hidup kata tipu mati aku jadi galangnya bunuh aku saja dari kau mahu lelong hati itu!

<<<<<<<<>>>>>>>>>

ii

aku orang malam lebih senang dengan bulan biar sepi peluk aku biar si bintang teman aku biar aku dalam gelap

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

iii
waktu kau kutip aku aku begini
waktu kau lontar aku aku jadi begini
waktu kau pijak aku aku masih begini
aku akan tetap begini untuk bila-bila sampai bila-bila

<<<<<<<<<>>>>>>>>>>
iv
aku keparat hidup hidup tanggung malu sebab si jantan sundal

aku gadis celaka hidup galas beban sebab si jantan sundal

a…

Ini Entry Benar!

Hari ni ramai pula parents amik anak diorg awal ada yang follow up check up dgn hospital ada yang sakit ada yang family emergency ada yang lps recess rahang terkeluar ~ menakutkan hari ini juga aku akan sibuk DUSTA full dressed rehearsal kawan-kawan sila, jemput datang ke persembahan tersebut DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10 8.30 malam 6 NOV 2009 Auditorium P Ramlee Mari! Mari! Mari!

TUHAN...Saya Amat Bersyukur!

Image
Tadi exam amali Pegawai Kebudayaan B41 selesai sekitar jam 2.30 petang. Saya jangka waktunya akan selesai lebih lambat, tapi mujur calon yang sepatutnya 14 orang cuma 6 orang sahaja yang hadir. Mungkin Tuhan mahu mudahkan lorong rezeki untuk saya.
Tadi pagi saya tidur jam 3 pagi, terima sms dari The Boyfriend jam 3.50 pagi (saya baca sms kamu jam 6.30pagi) mahu khabarkan yang dia sudah selamat sampai Taiping ~ rumah The Boyfriend di sana.

Debaran saya tak hilang sampailah dikenalkan dengan panel penemuduga. Sangat gigil+ ketar, sumpah! Sangat cuak, tapi macam biasa buat-buat cool, hehe. Sayakan Drama Teacher dan juga perancang pelaburan. Kalaulah masa ni anak murid atau client saya tengok, apa agaknya reaksi mereka?

Ujian pertama bermula, bahagian sastera. Saya kena buat satu puisi dalam masa 10 minit. Sekurang-kurangnya 20 perkataan mesti ditulis. Tajuknya ada 3 pilihan ~ sila pilih. Saya pilih Bersatu Teguh, Bercerai Roboh.

Ini yang sempat saya fikir dalam debaran yang masih bersatu…

TUHAN...Tolong Permudahkan Semuanya!

Image
.:during Jom Makan rehearsal:.


Time : 1.11 am @ my Blackberry time (as I did +15 mins early so u guys pls -15
mins back ya ~ for real time)
Mode : Happy + Excited + Tired

Actually i was promise the boyfriend that i will sleep early tonight. He said make sure i home early after DUSTA rehearsals and had enough sleep as i have exam tomorrow. But i cant! Yeah...im so nervous right now, not blur..just a lot of thing running inside my head. My mind already told me that im supposed to sleep but this alter ego is always lead me when im in this kind of situation.

I'm browsing around to get any input regarding public speech as much as i can. the exam that im going to sit is SPA8 for Cultural Officer B41 position. i really want that job...give me hard i will put 200% effort for that responsibilty ~ trust me!

I have something to announce (take a deep breath)

Jom Makan Musical Show called to delay to 21 Dec 2009 ~ i sangat sedih ok! the show is supposed going to take part in Penang Event this 6 Nov 2…

Happy Birthday

Image
::Karlene and Me::
Happy 1st Anniversary to Ms Karlene!

19th October 2009

I glad to have YOU around
I glad YOU always be with me whenever i need YOU
I promise to take care of YOU
I promise to keep YOU clean
I promise to drive YOU carefully!
Sorry because YOU have to listen all d things come out from my mouth (sing,cry,laugh,talk,scream,curse etc)

Thanks Ms Karlene to be with me!

Life is Great! (pinjam tagline GE)

Image
Hye you guys out there!
How was your day?
Last week a lot of wonderful things happen.
Catch new movie in cinema?
I do watch this 3 movies on last week.
Having Deeparaya celebration in school.
Jom Makan Musical (my next coming show) goes smoothly ~ thanks for the production team, they are AWESOME!




:The 3 Movies ~ makes me laugh,cry & scream::

Here is DeepaRaya Celebration at FISP
The joy we celebrate as one world!











What can i say, Life is Great! (pinjam tagline Great Eastern). We can make our life's great. We are the one who make a choice. Put fears aside and keep our dream Alive ~ ini spirit word yg selalu saya guna bila saya mula ragu nak buat satu benda.

UPDATE
Jom Makan Musical - sudah complete kareografinya, lagu sudah dihafal dengan jaya, team members yg selalu datang latihan lebih awal dari waktu yang sepatutnya,dan mahu pulang lambat serta mahu extra latihan (amat komited mereka ini termasuk saya) producer yang selalu memerhati kami berlatih harap anda senang hati.
Kongsi Gelap Battl…

BIAR

Image
BIAR

Biar dia dibenam hidup-hidup dalam kenangan tak sudah.
Biar nanti bilanya dia bangkit, ada kuat yang dia bawa.

Biar dia dirantai kunci ketat-ketat dalam rantai mimpi.
Biar nanti bila dia mampu jaga, ada harapan yang dia pikul.

Biar dia diasak-asak dalam sengsara hidup.
Biar nanti bila dia mati, ada cerita yang mampu jadi hikayat.

C.U.K.U.P - CUKUP!!!!

Jangan hulur simpati
Jangan hulur tanganmu
Dia sudah CUKUP jadi manusia

Yang pernah ditidakkan wujudnya
Yang satu masa dulu disampahkan kata-katanya
Yang boleh diinjak-injak pendiriannya

Dia sudah cukup belajar
Hatinya sudah CUKUP lumat

Biar dia, kalaupun dia terbiar
Biar dia mati sepi dari hidup sengsara

Pengakuan Jujur

It been so long I didn’t fall sleep like last nite. It’s like a thousand times better than I had curry mee at OLDTOWN (this shop sell the best curry mee in town ~ I vote for them).

Yesterday, after back from school I drop by at Tesco Sg Dua, just because I want to buy Portuguese Egg Tart at King Confectionery (btw I fall in love with this Egg Tart since I’m 11 years old) What can I say is yummy!

After that I head to USM, meeting my client there, nothing much but something precious for me, just happen I close one case (that person apply for investment link, hopefully the transaction is success) ~ amin…

But most part yang paling I tak tahan is the guard who never speak to me (this guard always smile at me whenever he bump into me– what can I do just smiling back la kan…takkan nak sombong plak) but yesterday he so brave and find the way how to have long conversation with me. I’m late for my appointment la pak cik! Luckily another guard saw me and she told me that my client waiting me at mee…

Cupcakes+Me = SWEET

Image
1 :: Aku belum agung dalam masa
Masih di sampahkan ditepi jalan bahagia
Masih berteman sepi
Masih juga dilatam rasa
Sudah jauh ditinggal dalam gaung derita
::

after raining here the rainbow come
its like fairytale
like fantasy story
hope the Luvvy Fairy with me always

(yang sentiasa percaya pada cinta,
walau cinta yang mahu bagi sudah hilang
yang mahu berbagi kasih sudah luput
hatinya tetap penuh cinta)

2

::
Love, Luv, Luvvy Duvie, Dovvy
Come Right Onto My Door
Knock Knock Knock
May I be Your Valentine?
3
::
Miss Mussy Missy
Smartineer+Bootylicious
Tick Tick Tock
I Beg Your Pardon,
May You Come Closer?
4
::
Good Goodie Goody
We Are Right Combination
You Came On Right Time
Please be with me all the time
5
::
Hold my hand
walk along the road
Close your eyes
Hear me in the dark
I'll be with you forever darl...
This one for sweet october

Nostalgia

Image
That photo taken by a 'bundle' of photographer on March 2007, seriously they are around us that time. they all about 5 to 7 photographer. they come and catch us early in the morning at Cathay Hotel. im using green kebaya and believe or not that kebaya is about 60 years old!

u guys see that cheongsam? d one that chinese girl wear? that cheongsam i wearing it today. *wink*

this photo taken 3 months before we start the production, and our dearly Janet warn me that i cant put weight until the last day of Ronggeng Merdeka show.

Actually why i feel like want to post this kind of entry is because im going to start new Musical Show with Ombak Ombak Art Studio ( previously produce Ronggeng Merdeka) on next Jan 2010 againnnn!!! Oh My! We Did It Again!

We going to start our rehearsal on Nov. That time i know that my life will be hectic and no time for me to have weekend holiday, no movie, no meat & no cold drink.
This time im still work with this 3 GREAT women.
AIDA REDZA - Amazing c…