Friday, March 25, 2011

Sweet March

19th March 2011
This is for my mum, for her 55th Birthday.
Semoga panjang umurnya, my mum pemalu susah sangat nak amik gambar :)

20th March 2011
This is for us, for our 1st Annivesarry.

Doakan kami bahagia ke jinjang pelamin, amin....

Thanks to IEJAN who make my day!

Thursday, March 24, 2011

Beauty & Confidence

Aii...mentang-mentanglah dah tukar skin nih, bukan main rajin nak update ye..

Actually, lately I memang stress skit dengan kerja, hal kahwin, berat badan yang tiba-tiba naik.
Memang memeningkan kepala...kalau boleh lepas balik kerja tu memang nak terperap kat rumah je, tak nak keluar-keluar dah!
But after long holiday (I took AL for 3 days + 2 weekend leave) rasa macam semangat baru. Lagi best sebab I berjaya pujuk my mum tinggal kat Penang sementara ni, thanks to my dad sebab bagi kebenaran. Sian gak kat my dad. My mum pun sbnrnye happy sangat-sangatlah sebab boleh duk dengan I.
On her first day here, mula-mula pegi my cousin house kat Seberang Jaya, then terus pegi rumah I.
Excited betul nak bawak my mum jalan-jalan. Sudahnya, within one day I bawak dia pegi Feringghi sampai ke Bukit Jambul. Bawak dia pegi kedai the bf (bf dah naik pangkat jadi Branch Manager, mmg rezeki kawen agaknya...amin)

latest pic (resolusi rendah)

Berbalik pada tajuk, beauty & confidence.
Sebenarnya, ada kawan-kawan yang tanya, apa rahsia nampak muda.

I tak muda la sangat nak banding dengan orang yang umur 20 thn, tak lah tua nak bandingkan dengan orang yang umur 40 thn, at least nampak 5 years younger tu Alhamdullilah sgt... but to me everything is come from ALLAH. and macam Ning Baizura cakap tak ada wanita yang tak cantik melainkan orang yang malas.

So, pokoknya kita kena rajin & brlapang dada, means, kalau ada masalah pun try to chill yourself. Lagi satu SENYUM. Ada orang cakap macamane nak dapat kulit cantik & moist? I memang agak gelap, tak cerah pun. Masa sekolah pun banyak jerawat. Memang menakutkan. Bila dah dewasa skit, mula la cari produk penjagaan kulit segala, tapi kesan memang tak berapa ok sampai lah I cuba Mustika Ratu. I makan ni since I umur 19 tahun until now. Then untuk muka I pakai set untuk jerawat. Ada jugak guna Felisa, ST & lain-lain, tapi kurang sesuai & macam tak kekal je. Bila stop pakai mulalah naik balik. Bila dah tak ada jerawat ni I tukar pada set Sari Mawar as pembersih then untuk menyegar I guna Sari Ketimun.
Untuk bedak I dah beralih pada Ronasutra, lepas 3 bulan pakai, perubahan memang ketara sangat. Black head pun hilang. Tapi apa yang penting minum lebih air masak/mineral around 1.5 liter to 3 liter. Sejak I masuk USM I memang tak minum ais & kurang air manis. Pilihan bila keluar sama ada air suam, air teh O tanpa gula, air barli susu suam or air limau suam atau susu full cream (I tak minum low fat sbb I perlu tenaga lebih as I already cut all Carbs in my diet routine)




Tapi apepun beauty without confidence pun tak guna jugak kan?
The most important is your confidence with brain!
Jangan over confidence dah, nanti nampak tak kena pulak.
Macamane nak dapat confidence? It comes from our heart & self esteem.

Macam cerita Desperate Housewives ni, I suka character mereka, memang mengancamlah! Ada je isu, Plot pun cantik. Sometimes it makes you feel sexy too!
I memang suka sangat tengok citer ni, since season 1 sampai season 7 ni. Memang tak miss la, catch the play at 8TV every Tuesday, 10.30pm.

Enjoy watching & ready to feel sexy too!

Copy from DH fb

Its New!

Lama tak menggatalkan tangan meng'edit' blog, tiba-tiba plak ari ni rajin...
Lepas click sana, click sini, ubah sana sini...........
.
.
.
.
.
Tadaaaaaa.......siap pun!
Lepas keja bertambah sbb sekarang ni aku dah tak handle ANZ(Aussie & NZ) tp aku kena focus on SG & MY customer plus SADMG region, 2 country + 21 Country lagi...mane tak tercabut otak, nak igt semua process. Bleh gila. So, blog ni kira therapy aku la :)
Tambah report everyday, ada 3 mailbox yang aku nk kena control, ensure team aku settle keja sblm balik, ensure productivity team reach target dan aku satu-satunya pompuan melayu & yang plg muda dlm team tu (muda la sangat!) hahaha...
Ok...sambung keja sebab dah bersemangat tgk blog berwajah baru...woot woot!

Wednesday, March 23, 2011

Bermuka-muka

Pernah tak berdepan dengan orang yang bermuka-muka? Aku memang pantang sangat dengan golongan orang yang macam ni. Depan bukan main lagi tapi belakang, Ya Rabbi… memang menyakitkan hati lah kan dengan mulut takde insuran dia tu. Dah tau hidup bermasyarakat tu pandai-pandailah jaga tatasusila, karang tak pasal-pasal kena cili mulut tu. Kena cili je takpe…tapi macamana dengan balasan TUHAN? Orang yang suka bermuka-muka sampai buat hidup orang lain porak peranda ni agaknya apa masalah mereka? Haih…25 tahun hidup dengan orang macam tu, memang buat hati aku sakit sangat-sangat. Nasib baik Mak aku selalu pesan, biarkan orang yang buat kita, jangan kita buat orang. Orang macam tu pasti ada balasannya.

Memang betul kata mak, sebab tulah hidup dia dari dulu sampai sekarang ni tak senang-senang, ada saja musibah ALLAH bagi. ALLAH dah bagi peringatan tapi buat-buat endah tak endah. Aku harap orang yang suka bermuka-muka, suka mengumpat, suka melaga-laga orang & suka menambah cerita tu hentikanlah perbuatan macam tu, 1 jari tunjuk pada orang 4 lagi berbalik pada kita. MasyALLAH…

Tuesday, March 01, 2011

Rawan

I would say that I did regret on my past

..................
wahai
jikalau ku tahu janjimu palsu
tentu
tidak kuturut sedari dahulu

.......................

But, how it count now?

priceless with better life


Then, how I can say that i regret?

.................
nun bulan ditutop awan
terkenang
hati bertambah rawan

....................
Life must go on, nothing that can stop you to be happy
....................
wahai
janji setia sudah diucapkan
aduh
kata bersumpah telah kupadukan

....................