Posts

Showing posts from March, 2011

Sweet March

Image
19th March 2011
This is for my mum, for her 55th Birthday. Semoga panjang umurnya, my mum pemalu susah sangat nak amik gambar :)
20th March 2011
This is for us, for our 1st Annivesarry.
Doakan kami bahagia ke jinjang pelamin, amin....

Thanks to IEJAN who make my day!

Beauty & Confidence

Image
Aii...mentang-mentanglah dah tukar skin nih, bukan main rajin nak update ye..
Actually, lately I memang stress skit dengan kerja, hal kahwin, berat badan yang tiba-tiba naik.
Memang memeningkan kepala...kalau boleh lepas balik kerja tu memang nak terperap kat rumah je, tak nak keluar-keluar dah! But after long holiday (I took AL for 3 days + 2 weekend leave) rasa macam semangat baru. Lagi best sebab I berjaya pujuk my mum tinggal kat Penang sementara ni, thanks to my dad sebab bagi kebenaran. Sian gak kat my dad. My mum pun sbnrnye happy sangat-sangatlah sebab boleh duk dengan I. On her first day here, mula-mula pegi my cousin house kat Seberang Jaya, then terus pegi rumah I.
Excited betul nak bawak my mum jalan-jalan. Sudahnya, within one day I bawak dia pegi Feringghi sampai ke Bukit Jambul. Bawak dia pegi kedai the bf (bf dah naik pangkat jadi Branch Manager, mmg rezeki kawen agaknya...amin)
latest pic (resolusi rendah)
Berbalik pada tajuk, beauty & confidence.
Sebenarnya, ada kawan-k…

Its New!

Lama tak menggatalkan tangan meng'edit' blog, tiba-tiba plak ari ni rajin... Lepas click sana, click sini, ubah sana sini........... . . . . . Tadaaaaaa.......siap pun! Lepas keja bertambah sbb sekarang ni aku dah tak handle ANZ(Aussie & NZ) tp aku kena focus on SG & MY customer plus SADMG region, 2 country + 21 Country lagi...mane tak tercabut otak, nak igt semua process. Bleh gila. So, blog ni kira therapy aku la :) Tambah report everyday, ada 3 mailbox yang aku nk kena control, ensure team aku settle keja sblm balik, ensure productivity team reach target dan aku satu-satunya pompuan melayu & yang plg muda dlm team tu (muda la sangat!) hahaha... Ok...sambung keja sebab dah bersemangat tgk blog berwajah baru...woot woot!

Bermuka-muka

Pernah tak berdepan dengan orang yang bermuka-muka? Aku memang pantang sangat dengan golongan orang yang macam ni. Depan bukan main lagi tapi belakang, Ya Rabbi… memang menyakitkan hati lah kan dengan mulut takde insuran dia tu. Dah tau hidup bermasyarakat tu pandai-pandailah jaga tatasusila, karang tak pasal-pasal kena cili mulut tu. Kena cili je takpe…tapi macamana dengan balasan TUHAN? Orang yang suka bermuka-muka sampai buat hidup orang lain porak peranda ni agaknya apa masalah mereka? Haih…25 tahun hidup dengan orang macam tu, memang buat hati aku sakit sangat-sangat. Nasib baik Mak aku selalu pesan, biarkan orang yang buat kita, jangan kita buat orang. Orang macam tu pasti ada balasannya.Memang betul kata mak, sebab tulah hidup dia dari dulu sampai sekarang ni tak senang-senang, ada saja musibah ALLAH bagi. ALLAH dah bagi peringatan tapi buat-buat endah tak endah. Aku harap orang yang suka bermuka-muka, suka mengumpat, suka melaga-laga orang & suka menambah cerita tu hentika…

Rawan

Image
I would say that I did regret on my past
..................
wahai
jikalau ku tahu janjimu palsu
tentu
tidak kuturut sedari dahulu

.......................
But, how it count now?
priceless with better life

Then, how I can say that i regret?
.................
nun bulan ditutop awan
terkenang
hati bertambah rawan

.................... Life must go on, nothing that can stop you to be happy
....................
wahai janji setia sudah diucapkan
aduh
kata bersumpah telah kupadukan

....................