Posts

Showing posts from November, 2009

Small Change, Make a Differences..is it?

Image
I don’t know this year would be how many years; I didn't celebrate Hari Raya Qurban with Aini's family already. Last year, I didn't back to Johor also, but still in Hari Raya Qurban mood. Going to visit my aunty house at Bayan Lepas, visit my cousin house at Seberang Jaya, having ketupat and rendang for celebration. Actually I have uncle, aunties, cousins and relative stay area Penang & Kedah, but very rare for me to visit them accept my cousin who stay in Seberang Jaya because we are close since we were young and my aunty at Bayan Lepas because she always call and ask me to have lunch at her house.

This year, I am not really in the mood to celebrate Hari Raya Qurban, just stay alone at my apartment, watching TV, spent most my time at Anak Anak Kota…prepare for the Pesta Heritage Heboh Street Festival – my KongsiGelap Battlefield Game. Nothing much, is just another weekend that I still have to work. And I guess is the only free weekend that I can have because start on n…

Bulan Akhir Tahun 1430

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
TAHUN HIJRAH 1430.

Selamat Hari Raya Korban
Ramai yang pernah berkorban.
Redha-redhakanlah hati buat yang pernah berkorban walaupun pengorbanan itu terlalu kecil untuk di pandang.
Bermuhasabah diri buat yang pernah membuat pengorbanan yang paling besar dalam hidup, walaupun pengorbanan itu nampak sia-sia.
Bagi aku pengorbanan itu kecil atau besar, tidak dipandang dan sia-sia yang penting kita telahpun berkorban.

Zulhijjah sudah pun menjenguk kita, bulan Muharram bakal menjelang...azam yang lepas sedang dikerjakan, harap sampailah hajatnya.

Kepada yang bakal buat ibadah korban, ikhlaskan hati, sucikan niat.

E&O Hotel - Prom Nite'09

Image
+more photo upload after this!

Miss S still around!

aku paling erat dengan rahsia
paling dekat dengan dugaan

kalau ada yang lihat aku ketawa
ketawa itu aku kira ubat
ubat paling mujarab untuk duka

kalau ada yang lihat aku senyum
senyum itu aku kira sedekah
sedekah paling mudah untuk dibalas

aku paling rapat dengan sakit
paling senang
sakit yang akan sembuh
tapi aku sendiri tidak pasti bila
tapi yang pasti, pasti aku sembuh

*the boyfriend...thanks sbb sgt memahami & sgt membantu, saya sayang kamu!

When It Comes You Cant Hide

When it comes you can’t hide!
When it finds you, just accept it...
.
.
.
I’m fall sick, just back to school after 2 days MC.
Still not recover yet.
On last Monday my temperatures goes up to 40°C.
Thanks to all dear family & friends who pray for my health.
In life, I believe when ALLAH give us happiness comes together with a challenges.
I understand that ALLAH always knows the best why HE gives us challenges.
Sick or challenges that I face is like a reminder to me that ALLAH still love me & want me to close to HIM.

PEGAWAI KEBUDAYAAN B41
I pass the exam! waiting for a letter from SPA for next stage exam ~ AMIN, YA ALLAH...permudahkan semuanya!

Jatuh Cinta dengan Ini Lagu

Lagu ini dah berkali aku nyanyi (kat dalam kereta, kat dalam bilik air etc)
serius! sangat jatuh cinta dengan lagu ni.

You Light Up My Life

So many nights, I'd sit by my window,
Waiting for someone to sing me his song.
So many dreams, I kept deep inside me,
Alone in the dark, now you've come along.

And you light up my life,
You give me hope, to carry on.
You light up my days
And fill my nights with song.

Rollin' at sea, adrift on the waters
Could it be finally, I'm turning for home
Finally a chance to say, "Hey, I Love You"
Never again to be all alone.

And you light up my life,
You give me hope, to carry on.
You light up my days
And fill my nights with song.

You, You light up my life
You give me hope to carry on
You light up my days
And fill my nights with song
It can't be wrong, when it feels so right

Cause you, you light up my life

lagu ini dedikasi khas untuk The Boyfriend

Perjanjian 7-11@seven-eleven

Lega bila kerja dah selesai...

DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10
sudah selesai persembahan 6hb Nov yang lalu. terima kasih buat yang hadir. Fadz, Ratna, Kak Ida (dtg dari Kuala Nerang semata-mata nak tgk aku berlakon), my students Fakhry Ilham and his mother (this mother always come for a theater show & she do the write up for every theater show), ramai lagi yg datang, especially to The Boyfriend yang sanggup datang. Thanks B, for coming...i really appreaciate it.

sekarang ni aku tgh busy dengan lagi 5 'benda'..huh!

Kongsi Gelap Battlefield Game - 1 hari show
Show@KLCC - 3 hari show
Jom Makan Musical! - 1 hari show
Ko-Tai Musical - 4 hari show
Bola Sepak 15 tahun Sek Antarabangsa (im as their co-coach) - 3 perlawanan



............................................................




Dia
Cinta burukku
sebelum kau jatuh sayang pada aku

Aku
Cinta hodohku
sebelum kau jatuh rindu pada aku

Dia
Aku manusia Benci
Benci pada cinta
Benci pada Warna

Aku
Aku manusia hilang
Tak pernah harap matahari
Tak pernah jemu den…

::Mood~Mode::

Current Mood : Nervous 50%, Stress 30%, Happy 10%, Confident 5% and Sick 5%

the cause (sebab musabab yang mempengaruhi mood ....)

DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10
show tinggal lagi beberapa jam, buat perut aku jadi x senang...bak kata kak yus mlm tadi rasa macam butterfly flying in my stomach. Aku buat-buat cool sekarang, padahal tak cool langsung!
Teringat muka-muka juri, Rosminah Tahir, Shabera Shaik ( aku tabik bila dia berlakon ~ bg watak ape je!)....kecut+cuak sebab malam nanti semua mata akan tumpu ke arah kami berenam...+gerun!

PERIOD PAIN
Hari ni first day, huh! sangat tak senang hati ~ sebab tekak meloya tak tentu pasal, sakit perut jgn cakaplah. Kepala aku juga jadi sakit...The Boyfriend....sorry ye sayang, sbb u jadi mangsa (dia lambat reply msg aku dah panas hati, dia salah cakap sikit aku dah merajuk, terasa hati)

KONGSI GELAP BATTLEFIELD GAME
lepas meeting hari rabu lepas, aku jadi lagi serabut. Nak kejar deadline presentation. so far, terkawal dan aku masih boleh berdiri dengan bet…

Buat Si Jantan Sundal

Image
i

kau ingat tika kau beli hati aku? harganya tinggi tika itu nilainya lebih dari wang emas

kau ingat tika kau hempaskan hati aku? aku roboh hati aku kecai!

kau ingat tika kau cantumkan semula hati itu? harganya jadi separuh hatinya ada, tapi jiwanya kosong

kau ingat tika kau lelong hati itu? aku ranap hati aku lebur!

kau orang sundal! hidup kata tipu mati aku jadi galangnya bunuh aku saja dari kau mahu lelong hati itu!

<<<<<<<<>>>>>>>>>

ii

aku orang malam lebih senang dengan bulan biar sepi peluk aku biar si bintang teman aku biar aku dalam gelap

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

iii
waktu kau kutip aku aku begini
waktu kau lontar aku aku jadi begini
waktu kau pijak aku aku masih begini
aku akan tetap begini untuk bila-bila sampai bila-bila

<<<<<<<<<>>>>>>>>>>
iv
aku keparat hidup hidup tanggung malu sebab si jantan sundal

aku gadis celaka hidup galas beban sebab si jantan sundal

a…

Ini Entry Benar!

Hari ni ramai pula parents amik anak diorg awal ada yang follow up check up dgn hospital ada yang sakit ada yang family emergency ada yang lps recess rahang terkeluar ~ menakutkan hari ini juga aku akan sibuk DUSTA full dressed rehearsal kawan-kawan sila, jemput datang ke persembahan tersebut DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10 8.30 malam 6 NOV 2009 Auditorium P Ramlee Mari! Mari! Mari!