Posts

Showing posts from January, 2010

42 Hari : Bodoh!

Image
Disini ada orang bodoh
Menanti terus menanti
Tanpa tau yang dinanti tidak mahu sampai

Disini ada orang bodoh
Berdiri dan terus berdiri
Tanpa tau yang tidak ada yang mahu menyorong kerusi
Beri duduknya

Disini ada orang bodoh
Menangis dan terus menangis
Tanpa tahu tidak ada yang mahu menyapu air matanya

Bodoh sungguh bodoh


...............................................


Sunyi. Takut
Gelap.Suram

Resah.Sayu
Duka. Air Mata

Hancur.Roboh
Ranap.Habis

Perit. Luka
Sakit.Perih

Beri aku kuat, TUHAN
Beri aku sehari, cukup
Buat aku hilang 42 hari sedih

Jika

jika engkau pergi...
bulan dan bintang tetap masih di langit...
jika engkau pergi...
air mengalir takkan berhenti...
jangan khuatir tentang diriku...kujanji takkan merinduimu!
+copy paste dr Johannis Status

USMeduShowcase Photo!

Image

Tangan Kaku, Kuku Biru

Image
Kukunya yang biru bukan kerana fantasi
Jiwanya sudah dilelong semalam di tepi jalan
Tika longlai tubuhnya saat melepas jiwa itu pergi
Nafasnya turut hilang
Lalu tangannya kaku di situ
Ratusan mata yang tertancap padanya
Puluhan mulut menebar cerita
Tapi tiada satu pun yang berani menghulur tangan

Tangan kaku & kuku birunya tiada siapa yang peduli
Raganya sudah roboh
Mana bisa ditampung
Nafasnya tumpah
Jiwanya dilelong terbang

Jiwa d'Beli

Image
Saat putih jernih itu tumpah
Hatinya berdarah merah
Bibir getar menahan pilu

Celaka apakah ini?
Merentap jantungnya hingga ke nadi
Meninggal perit sampai sudah

Benamkan semua percaya
Kalau itu lebih mudah
Robohkan semua Kota Kata
Biar si tukang bicara manis jadi tolol dengan ABC
Biar semua sudah tidak pegang pada percaya
Dan biar material itu jadi jiwa

Simpan D'Senyap

Image
Bila sampai satu masa
Saya tak mahukan apa-apa
Saya tak pedulikan apa-apa

Bila satu masa
Yang saya percaya itu lebur
Yang saya sanjung itu roboh

Bila satu masa
Saya persis tongong
Saya persis batu

Bila satu masa
Saya hilang
Saya pergi

Bila satu masa itu sampai
Jangan cari saya
Saya sedang simpan diri saya dalam senyap
Laci senyap buat saya simpan semua luka saya

Saya simpan d'senyap

Everybody Hate Raymond!

Image
After the meeting today...
Everyone say...
'i want to resign'
'im going to take MC today' etc
(all the negative stuff/idea come out)
it because of my new boss...i dont like him also!

Fuh! Lega ~ tak boleh control senyum

Image
Pegawai Kebudayaan B41
Saya lulus exam tu!
berbulan-bulan tunggu
ber'stage2' exam
at last....
sekarang saya sedang tunggu interview call dari SPA
yang tu last stage! ~ final
serius, malam ni mesti boleh tidur dengan lena!
mungkin lebih lena dari biasa (",)
Hari ni senyum saya sampai telinga
Hari ni semua saya nampak berbunga-bunga
Hari ni semua warna-warni, hitam nampak macam 'pink','purple'


5 days after New Year

Image
5th Jan 2010. 5 days. Time fly so fast, can you believe it?

As last year, I didn’t celebrate New Year. During the New Year eve, I have a conversation with Fadzrina using YM, she ask me what I plan for New Year celebration? I replied that I will seat in front of TV, and she will do the same tonight. Then we laugh because both of us sound old!
I don’t have time to think about New Year celebration, what I have in mind actually is just to lay back, rest, relax and hug my pillow. I need rest because on 1st Jan evening I have rehearsal at 6pm and most of us thought that we going to finish at 8pm, but due to changes that we have to made for the show which going to take part on 2nd & 3rd Jan 2010 our rehearsal ended around 9pm.

Im still busy with a few programs on this month, still busy, still waiting for my exam result (berdebar tp buat-buat cools ~ kadang macam meroyan gak sebab aku bukak webpage tu tiap2 pagi)

This month also have a few birthdays to wish

My sis Intan ~ on 1st Jan
My mentor J…