Posts

Showing posts from 2010

Kontroversi Betul!

Image
sekadar gambar hiasan
Banggakan bile Malaysia menang malam tadi? I yang tak berapa minat bola asia ni, boleh ngadap sampai habis! selalunya I teruja tengok EPL or World Cup, but this time memang I bangga dengan team kita, masa umumkan kemenangan tu malam tadi, ada perasaan terharu, sebab Malaysia never won this league before.
PM siap update dalam twitter bagitau esok cuti! yeayyyy....(jalan x la sesak esk otw to my work place)
I jangan harap lah dapat cuti kan?hehehe...esok triple pay :) Alhamdullilah......
Hari ni Bonus + Gaji = SHOPPING la jawabnye!

Ni hadiah kemenangan sebab Malaysia menang!
Its Impact everyone...Thanks to Football Malaysia Team, We Should grateful & proud to be Malaysian
Semalam, kontroversi betul bila I post pasal 'The Hurt Heart Say', ada je yang terus tanye, email lah...agaknya risau kalau I putus cinta lagi. (maybe ada jugak orang yang happy, sampai sanggup kata yang itu cuma proksi atau tampalan utk tutup kejahatan I)
Sudah-sudahlah buat fitnah ye...seb…

The Hurt Heart Say

Image
The hurt heart say Leave me when you not bother
The hurt heart say Let me go when you ignore
The hurt heart say I will stay live without you
The hurt heart say Throw me away as you want
The hurt heart still can be cure after all?

Dinner Story

Image
The food, took my 3 hours to finish, tak tambah sebab kurang sikit sedap
Me with si kecik Husna :)
The Mask Competition

the Activities
Me with Danielle (my manager who got best dressed)

With May Ong my L2 Elvis clothes (costumes) :)

'Welcome Back'
Entrance, where is the lounge & artist perform :)

Last Shoot sebelum balik :)


Remember the dinner that I told you guys?
It held in Hard Rock Penang, It’s great to be there :)
I love the music & really enjoy the event but the food was so-so only
Maybe I muak dengan all the type of meat & chicken kot.
My looks is inspire by 'ME'
Dulu masa tak bertudung untuk event macam ni I just cari dress & just pegi Salon D’hairstylish looking for Amy for Hair-do. Pada awalnya I ingat nak pakai kaftan with labuci yang penuh dada tu tapi sebab I rasa susah nak bergerak that’s why I pilih seluar.
Actually, I just mix & match the clothes, the shoes from Vincci that I bought on last 3 months, baru 2 kali guna, then I just beli seluar &a…

Current Activities

Image
This Post Date is 15/12/2010 Lama betul tak mesra-mesra dengan u ye....
Sorry ye, sebab busy sangat, lagi-lagi nak hujung tahun ni (ayat2 memujuk Cik Blog)
Currently I memang busy dengan kerja, banyak tools yang I kena implement kat my work place, other than that, my friend from Aussie come dfor a week holiday, Caitlin & Naaman come over for a week, then after that they have trip to Singapore, Hong Kong, Bangladesh & Pole to celebrate X’mas, memang best la dengar citer diorang ni travel, kalau I x keja 6 weeks memang my company kata
you boleh blah & cuti sampai bila2’
Buat sementara ni I memang rehat dari teater, bukan apa ada perkara lain yang kena tumpuan lebih dari I iaitu tak lain tak bukan KERJA & my wedding plan, susah juga ya nak pilih tarikh, my FMIL pulak busy dengan kerja, dia baru je balik dari Perth, sebab urusan menaik taraf sekolah, my parents pulak sibuk bercuti & I pulak memang tak boleh amik cuti dah, so the conversation byk thru phone je.
Currently I …

CELEBRATION II

Image
me & husna

me & husna again
Bday boy & not bday boy (hijaz)

Its a small celebrations for Mr Farih, as he turn to 22 years old this year on the Nov 30th, I'm so busy with my work as new tools coming in, so I just arrange it with Husna & Hijaz to celebrate his birthday, Nothing much just had a dinner & have a cake at the beach, macam acara wajib pula, bila sambut birthday mesti ada kek kan? but FMIL dah pesan kat Farih, kena baca yassin on his bday, pagi-pagi dia dah kena ceramah :) Nothing much that i would say on his big day,just wish him a very healthy (hope dia besar sikit, so senang untuk dibuli oleh I, sekarang too thin kalau I nak pukul2 dia pun macam kesian hehehe :p) wish him wealthy wish him happiness wish all his dream come true May ALLAH bless him always I Love you Forever & Ever Hope this birthday brings more joy & luck to you!

1432 Hijra

1432 Salam Maal Hijrah Selamat Menyambut Tahun Baru. Semoga Kerahmatan berpanjangan untuk kita semua.

Saturday Break

Image
Happy Diwali to all Indians May the lights shine us all night & day long. Nothing special on this weekend holiday as i'm busy wash my new house. Most furniture will arrive on next week, nothing much that i can do other than washing & tidy up my wardrobe. I need to sorting the clothes to give out to charity house for selling or they can use it.
Hope the progress can be done before end november, tak sangka my cloths banyak sangat, no wonder la my mum always remind me don't buy any cloth bila jalan-jalan.
continue kemas rumah! daaaaa....happy weekend everyone :)

I Know I Know I Know

Image
This song by Tegan & Sara Quin They're luvly twin. Most of their song is featured in Grey's Anatomy, Melrose Place, Ghost Whisperer & One Tree Hill series. Search in YouTube start hear them!
From hundreds of miles you cry like a baby You plead with me, shout, scream, tell me I'm staying I know I know I know, I'm still your love Back from the last place that I wanted to fake you Laugh with me, shout, scream now tell me you're staying I know I know I know, you're still my love The same as I love you, you'll always love me too This love isn't good unless it's me and you Box after box and you're still by my side The weather is changing and breaking my stride I know I know I know, it's just this day House after house, just like car after car You see club after club and it all seems so far I know I know I know what else are we here for The same as I love you, you'll always love me too This love isn't good unless it's me and you Stick your hands …

Dusta is Officially END

Image

Belanjawan 2011

Salam Belanjawan…Isu Belanjawan memang hangat diperkatakan sekarang ni, kalau terserempak dengan mana orang kat Malaysia ni semua memperkatakan isu yang sama, cuma kalau yang kurang baca paper atau jenis tak tengok berita, memang mereka tak akan cakap isu ni. Aku bukan cukup ilmu hendak bincangkan soal Belanjawan 2011, sebab aku bukan ilmuwan ekonomi, bukan juga kakitangan kerajaan yang elaunnya tak ditambah, bukan juga surirumah yang lakinya kerja kerajaan, tapi aku cuma rakyat Malaysia, yang lahirnya di Malaysia, belajar di Malaysia, tidur baring aku di Malaysia, kerja di Malaysia dan tidak terfikir lagi untuk berhijrah keluar dari Malaysia cuma tempat kerja aku kepunyaan Amerika!Kalau aku komen tentang belanjawan yang dibentangkan oleh PM kita, nanti ada yang kata ‘engkau ni kaji sampai mana?’ ‘engkau tak bersyukur jadi rakyat Malaysia? Semua nak dapat, semua ada, senang! Tak mati kebulurun, ada rumah ada tempat tinggal’ ‘kerajaan bagi kau belajar university kerajaan’Eh, eh…ada yan…

Cameron Getaway

Image
with my bos yang kecik aje , Ms Danielle, Joo Khim, Hijaz & my Abi ~ Farih
at Lata Iskandar with Husna & Raja Nur Maryam
The girls at our apartment
the boys , Jacky, Hijaz, Aneet, Kim, Abi ~ Farih, Joo Khim, Jane's Husband & Phontip Husband. The Place
On the way Back to Penang
The Ring with Flower
Smell the roses
Raja Nur Maryam, Yu Jin Jang, Me & Husna
The Roses
The Roses
The Place
Me
The Couple