Posts

Showing posts from 2013

2013

Image
Kurang lebih 7 hari tahun 2013 akan berlalu, banyak suka duka yang aku lalui dalam tahun ni.
Adatlah hidup ada turun naiknya, yang penting jangan putus asa. Hidup cuma sekali dan nikmatilah dengan penuh bersemangat!

Tahun ini, tahun yang agak mencabar untuk aku, menyesuaikan diri dengan suasana kerja yang baru, tanpa teman-teman rapat, tanpa tunang dan juga tanpa keluarga. Sedikit sebanyak mengajar aku tentang erti sabar, dan sunyi. Tapi dalam tahun ini juga aku dapat bertemu kembali dengan rakan-rakan lama, berjumpa kenalan baru dan lebih faham erti sahabat sebenarnya.

Manusia pelbagai ragam, dengan kawan yang tikam belakang, kawan yang cuma kawan untuk ambil kesempatan dan kawan yang cuma berkawan atas sebab tertentu. Friends of benefit katanya...
Tahun ini, awalannya baik, aku sempat bercuti, ke Bandung, merehatkan otak sebelum overwhelm with load of works.

Kadangkala, tak semua indah, pasti ada yang ujian untuk uji kesabaran kita. Bulan oktober dan november adalah paling mencabar untuk…

Love Your Life

Image
Alhamdullilah, segala yang dihajatkan sudah disempurnakan. Apa yang dirancang kian menjadi kenyataan. Sungguh, semakin lama cinta yang disemai ini kian kuat, dan tak kan mudah rapuh. Akarnya biar kuat, biar utuh. Amin Amin Ya Rabbal Alamin....



A message from my fiance - 'bunga untuk sayang' really made my day


Anak sepet - tak sure apa nama yg my future mother in law bagi, hope nama yang comel la dia siap warning lagi, nanti dah kahwin kena amik semula sepet...


Thai Movie that I watch recently, best and lovely. ceritanya mungkin biasa tapi plotnya menarik. Thumbs up!



Hand bouquet  that I made for my sister wedding.



My pretty sister during her solemnization 

While waiting for the akad, my attire was sponsor by my mum head to toe, thanks Mak..

Credit photo from google
To my fiance, wish our love till jannah and bersabarlah menanti hari ijabkabul kita... :)

Dolls

Image
Comel sangat, I dunno...I just love dolls since I small. it just too cute. I wish I can have them all...

Sedikit

Image
Yang diperlukan hanya sedikit perhatian
Yang diangkan hanya sedikit kata-kata manja
Yang dimahukan hanya sedikit rasa disayang
Yang diinginkan hanya sedikit rasa hormat

Yang diharapkan cuma sedikit

Tapi yang sedikit itulah yang susah...





Just Damn True

Image

Photo Again

Image
Banyak cerita, tapi biarlah cuma sekadar gambar yang berbicara 


Reunion kecil-kecilan - ex SMKTA masing2 dengan anak...



Latest photo of mine, about to out for lunch date with Mr Fiance on last  2 weeks.


Hard Rock Cafe Melaka


Mr Fiance in fitting room, trying out his baju raya


trying new rayban and I love it!

During Hari raya 

My Cutie Pie ~ Sofea 



Sometimes is good  to out without make up, just to let your skin 'breath'

This one paling 'epic', the photo taken when we both just about to know each other nearly 4 years ago and yes, till now we are still crazy in love!

PicStory Mory Morning Glory

Image
Layan kan je gambar dengan 'kapsyen' yang diberi tu eh, ni tahap rajin update blog baq hang! sapa tak kuat iman jangan tengok tau!




Dinner last few months kot sbb mase tu kecewa tak dapat nak makan ikan bakar masa balik Penang, then gigih masak Ikan bakar siakap, sayur bayam dengan tempe goreng for dinner


My 1st try buat mee bandung, bos pun puji sedap..malu jap :)


Asam pedas Johor, my favourite, and this one memang dah banyak kali buat :)



Haaa...ni semalam try buat, nasi minyak yang tak berapa nak minyak, sebab less oil gambar kurang jelas sebab phone tak canggih, bleh la tera tu no...


Kurma daging request by Emma, kalau selalunya I buat kurma ayam, sebab my fiance selalu request. his favorite dish


When I left Dell, there is mixed feeling..but I know that time I made right decision



The corner of the room in the old house that I rented in Penang



Before go to work, send the photo to Mr Fiance... :)



Gala dinner DHL in Majestic Hotel...make up sendiri, tak pakai mascara, x pakai bulu mata p…

Puasa oh Puasa

Image
Morning!
Walaupun dah tak pagi lagi...
Macamane puasa semalam? Ok tak?

Tahun ni I macam biasa masih menyambut berbuka dan berpuasa di rumah sewa. Alhamdulillah, kita masih berpeluang menyambut Ramadhan dalam suasana yang tenang dan aman damai. Tp tahun ni lain sikit sebab menyambut puasa di KL and this time I ada housemate cik Emma Z.

As a penangites referring to Emma and orang yang duduk lama kat Penang macam I ni, memang we will complaint about food. Sepanjang I duduk kat KL ni and keep try new place utk makan, still lagi tak kena dengan tekak. Tiap kali balik penang memang makan tak ingat la, jenuh heret Farih and Ratna suh bawak pusing Penang pegi tempat makan yang I suka makan.

Masa bulan puasa ni, macam-macam makanan ada, dan sedihnya dah puasa ke 8 tapi satu bazar pun I tak sempat nak pegi. Semuanya sebab kerja yang melambak dan bertimbun, bila dah siap-siap nak balik rumah, masa tu dah pukul 6, memang tak sempat la nak membeli di bazar, dengan jam lagi. Sudahnya, singgah je la deka…

Ramadhan Al Mubarak

Image
July 2013, tinggal 1 hari je lagi umat Islam akan berpuasa. Alhamdullilah... bertemu lagi kita dengan Ramadhan




Harap Ramadhan kali ni lebih bermakna dari tahun-tahun sebelumnya. Lebih diberkati. Lebih di manfaatkan dengan ibadah. Kalau boleh nak luangkan masa dengan terawih.

Jangan lupa niat puasa ye kawan-kawan :)

Berjuta Rindu

Image
How much I missed blogging!

Finally, I got chance to update my blog.
February was an amazing month! I have moving to pursue new career development and guess what I moving to KL after 8 years plus stay in Penang.

Thank you to everyone for the opportunity given!

Adjusting the new environment, new friends, of course new field  and for sure new work load is just so wonderful. But pity to my fiance as him have to be far from me, but it look on the bright way, the love between us is growing!

We start to use WeChat, exchange photo, crying over the phone (I la yg menangis tu!)

Yang penting, most every week I balik Johor, my mum excited, sbb I selalu balik. My routine now, kalau tak  balik Johor, I pegi Penang.  





Counting the days for Mr Fiance datang KL pulak minggu ni.. :)



Holiday 2012 & 2013 part I

Image
I now its pretty late to post the story, but I think I should post it so boleh la buat cerita klasik untuk masa depan. First of all my holiday start on end of last year 2012. Which me and all my bff went to kl and meet up with other bff that just work in KL. So start 27hb till 1hb its holiday mood. nothing much to do in KL accept makan, chit chat, shopping and the most important part is, shopping at Ikea.

Layan pic kat bawah. There is a lot of photo to show. Tapi takkan nk upload semua kan. Seriously, I never went to Aquaria before. This is will be first and last, melainkan if I ada anak, then dia merengek2 nak datang sini, kena la ikutkan jugak kan...hahaha.

me with Nilam, Ratna twin
me with Fedos & Pejul
Me with Fedos

Nilam with Fedos
Then Ikea is the best, benci gila tengok barang rumah yang cantik-cantik tu. nak borong barang yang besar-besar tu kena bawak lori la. tak kan nak bawak balik guna keta yang kecik tu. tu pun nasib la pegi dua kereta, If tak ada pulak yang balik na…