Posts

Showing posts from December, 2009

Selamat Tinggal 2009

2009
Terima Kasih untuk memorinya
.
.
.
Pahit
Tawar
Manis
Terlalu Manis
Semua Ada, Cukup Rasa
.
.
.
Selamat Tinggal!

Selamat Datang 2010

Azam baru ?
tiada!
cuma harap yang lebih baik dari yang tahun ini, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan jodohnya berkekalan~ cukup!

Hari Ini

Ini hari yang paling mual
Semua jadi tak kena
Aku habis kata
Aku marah
tapi tak tahu pada siapa
Aku benci
tapi tak tahu apa yang aku bencikan
Hidup aku, mungkin...

Orang kata aku sudah cukup sempurna
Dapat yang aku mahu
Buat yang aku suka
Itu yang orang nampak

Hati aku?

Ko-Tai Penang II

Image
Thanks to the Jerome Quah & Chen Yoke Pin for the photo.
For those who missed our performance on last 27th Dec, you still can catch us in the other venue on 2nd Jan 2010@Fort Conwallis, Georgetown, 8.35pm and 9.35pm or3rd Jan 2010@Reservoir Garden, Ayer Itam, 8.35pm and 9.35pm.

Aku, Aku & Aku

i
Kalau mampu aku jahitkan perca mimpi semalam
Agar bisa ku buat alas tidurmu hari ini
Meski tangan ku bakal luka dengan jarum sengsara masa depan
Aku buat demi kamu
Janji aku, Janji kita

ii
Benarkah hatiku sudah mati
Mati rasa,
Rasaku sudah mati dengan hatiku yang sudah kecai
Untuk esok aku tidak pasti
Sebab jiwaku hari ini telah ranap
Hati ku sudah kecai
Jadi serpih
Hilang jauh jadi debu
Terbang pergi jadi puing

iii
Erotis dihujung kaki senja
Bersama mega jingga
Malam mula melebarkan dakapannya
Sedia minta aku rebah di dada malam
Hakikatnya aku resah esok subuh
Meski dingin rasa itu bisa beri aku tenang
Hatiku tetap berombak kencang....

Jahanam!

Image
Hati

Kan senang jadi orang takde perasaan
Tak payah kau nak bersakit menahan rasa

Kan senang jadi orang jahat
Tak payah susah nak jaga hati orang

Kalau boleh dirobek keluar hati aku
Tunjuk pada dia
Hati aku yang pernah ditoreh
Kemudian dilapah
Sesudah itu dicarik
Dan lalu dipijak-hancur-lumat!

Ah! Bodoh….
Dari aku robek hati aku
Baik aku korek keluar hati dia
Mari aku lihat
Hitamnya hati dia
Busuknya hati dia
Buruknya hati dia
Sialnya dia!

Perasaan jahanam memang buat kau rasa macam haram!

Terima kasih yang pernah toreh-lapah-carik-pijak bagi hancur lumat hati aku
Semoga senang hidup kalian dunia dan akhirat.

Terima kasih, moga itu tak pernah jadi pada kamu
Doa banyak-banyak agar hidup kamu jadi berkat dengan buat aku begitu!


*ignore bebelannya sebab semalam dia flash back Apr-May 2009 EVENT.

Hijra 1431

DOA AKHIR TAHUN

Bismillaahir-rahmaanir-rahiim
Wa sallallaahu ‘ala sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa ‘alaa aalihi wa sahbihii wa sallam.
Allaahumma maa ‘amiltu fi haazihis-sanati mimmaa nahaitani ‘anhu fa lam atub minhu wa lam tardahuu
wa lam tansahuu wa halimta ‘alayya ba’da qudratika ‘alaa uquubati wa da’autani ilattaubati minhu
ba’da jur’ati alaa ma’siyatika fa inni astagfiruka fagfirlii wa maa ‘amiltu fiihaa mimma tardaahu wa
wa’attani ‘alaihis-sawaaba fas’alukallahumma yaa kariimu yaa zal-jalaali wal ikraam,an tataqabbalahuu

minni wa laa taqta’ rajaa’i minkaa yaa kariim, wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa Muhammadiw wa ‘alaa ‘aalihii wa sahbihii wa sallam

Ertinya:

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami nabi Muhammad SAW,
Beserta para keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah,segala yang telah ku kerjakan selama tahun ini dari apa yang menjadi larangan-Mu,sedang kami belum bertaubat,padahal Engkau tidak m…

Ko-Tai Penang

Image
Adoi! rindunya kat u! (u ~ means blog i)

Hari ni baru ada masa nak tengok blog ni, rinduuuu...
seriously past 2 weeks memang sangat hectic, life pun macam kucar kacir sebab busy sangat (cheh! ayat x bleh blah)
4hb hari tu, im going to KL for the USM eduShowcase 2009, until 6th dec then sampai Penang on 7th then, on 8th evening datang balik KL for the exam on 9th morning, then lepas abis exam around 2pm balik semula Penang, ngam2 sampai Penang kul 7pm, rehat jap then kul 8pm went to USM for Ko-Tai Musical rehearsal until 11pm...damn tired! coz esoknya keja macam biasa.

and i terjatuh during rehearsal malam tu, lagilah bertambah sakit+penat. Actually, we rehearsing a plastic scene, and we have to do robotic dance, every movement must be sharp! and my buddy Fok Meng for that scene tertolak I kuat sangat, apa lagi I jatuh menggelongsor sebab lantai tempat I berlatih tu jenis kayu licin, kalau i x cepat-cepat break confirm i langgar plak musician yang ada kat my right side. So, my jeans koyak …

Lots of Story & Love

Image
Hye peeps out there...

banyak citer nak update, banyak benda jadi minggu ni...

SAKIT
alahamdullilah...hampir 80% aku da recover, teruk kali ni demam+infection, maybe banyak sangat mkn antibiotik. so, system badan aku jadi malas and fully depend on antibiotic pills from 150mg & now 500mg...huh! mmg kena jaga2 la lepas ni.
sumpah! lepas ni da tak mau buat split..x mau buat exercise yang extreme! as long as my body can move, i can jump, my hand can flip gracefully...is enough already!

USM SHOWCASE@ IMPIANA&MANDARIN HOTEL KLCC
Kawan-kawan yang di KL, sila mari datang!
5 & 6 Dec 2009 @ Impiana KLCC
sesi persembahan 1 sesi pagi & 2 sesi petang
jam 10 pagi hingga 6 petang

ada showcase USM sempena expo education. tujuannya mempromosikan USM dan tunjukkan kat org ramai campus life in USM.
saya ada kat sana dari 4 hingga 7 Dis 2009 (nasib baik my director approve cuti, thanks Mrs Chian ~ love&hate relationship,huhuhu....)

KONGSIGELAP BATTLEFIELD GAME
it's on 5th Dec 2009
2.30pm till…

Doa Untuk Kekasih

Image
Ya Allah….

Seandainya telah engkau catatkan
Dia milikku tercipta buatku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagian antara kami
Agar kemesraan itu abadi…

Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ketepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah…
Seandainya telah engkau takdirkan
Dia bukan miliku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti….

Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa bahagia
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta…
Gantillah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buat ku
Kerana engkau maha mengetahui
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku
D…