Posts

Showing posts from July, 2009

::hari ini::

sebelum itu mahu ucap tahniah kepada pemenang FTM PENANG 2009

saya sudah masuk ke pejabat semula
setelah MC 2 ari

sudah sudah boleh bercakap mcm biasa (walaupun volume'nya' tidak sekuat selalu)
saya tidak boleh cakap banyak, kena rehatkan tekak

saya mahu teruskan aktiviti selepas waktu kerja
mlm ini saya mahu tengok THE PROPOSAL dgn Fadz

saya mahu telefon ayahanda dan bonda
mahu bagitahu yang saya rindukan mereka yang teramat sangat!
(nanti saya pulang bercuti satu bulan)

saya juga mahu telefon si dia
setelah beberapa hari berbalas sms sahaja, tanpa dapat mendengar suara si dia
(tunggu aku pulang! aku mahu kacau kamu hari-hari)

saya mahu makan kek dan ais krim ari ini
makanan yang paling saya teringin nak mkn masa demam ari tu!

saya mahu continue shopping
ari ini saya mahu beli 'handbag' baru
(jangan tak tahu lepas pegi jumpa doc ari selasa lepas dlm keadaan masih pening aku sempat beli dua dress biru)

selepas esok...
saya akan bercuti selama sebulan dan pulang ke JOHOR~~~

RINDU

Image
Aku di sini RINDU kamu, benar

Jika RINDU datang pada kamu, bermakna ia bermula dari aku

Sehingga itu tunggu aku pulang, jangan berhenti RINDU aku di sini

RINDU aku tidak pernah berhenti, walaupun dalam mati aku yang sekejap

Kamu akan tetap tunggu aku, walau aku bisu?

Aku tetap tunggu kamu, walau kamu membisu

Aku membisu bukan aku mahu lari, tapi maaf…aku yang kamu tidak pernah berhenti rindu ini, telah TUHAN ambil nikmatnya untuk berbicara

Cinta aku datang sebelum aku boleh berbicara dengan kamu, makanya walau kamu tidak mampu lagi berbicara aku tetap RINDU, SAYANG dan CINTA kamu

Terima Kasih,selamat malam

Selamat malam, untuk kamu yang tetap aku RINDU





*terima kasih TUHAN kerana dia masih rindu aku walau aku kini sudah menjadi bisu, aku sudah belajar bahasa isyarat, cabaran dariMu yang aku terima dengan redha

air mata tumpah

Image
hari ini hari aku mahu menangis semahu-mahunya, kerana apa?
kerana aku sudah lama tidak menangis.
hari ini aku biarkan air mata aku tumpah bak empang pecah...
menahan tangisan yang sudah aku tanggung berbulan-bulan
bukan mahu tunjuk ego...aku ini sukar menumpahkan air mata
aku suka ketawa dan senyum - itu aku
anak mata aku ini sebenarnya selalu membendung air mata
dan aku selalu medongak ke langit bila aku mahu menangis dengan harapan agar air mata aku tidak tumpah

TUHAN,aku syukur kepada-Mu
kerana pagi ini aku masih mampu mencelikkan mata melihat Maha Hebat seni tuhan
mendengar patah bicara suara alam
aku masih mampu menggerakan tubuh
dan kaki aku ini masih bisa melangkah
cuma pagi ini aku bangun tanpa suara
semua patah kata tersekat di kerongkong
dan aku masih bersyukur…

TUHAN, terima kasih dengan setiap dugaan yang engkau beri
aku belajar tentang erti hidup, cinta dan air mata
titis air mata yang tumpah ini bukan bererti aku sudah mahu angkat bendera putih
tidak!
ayahanda selalu kata aku ini memang la…

RIP Yasmin Ahmad

Image
We just lost someone who are really great!
She is truly Malaysian!
Rest in Peace Auntie Yasmin
You still in our mind and inside our heart,always...

Be away - Dont miss me~~~

Image
i woke up this morning with a few things list down on my head before i go to bed last nite

1.second photo shoot with students (hope the weather is good today!amin..)gather students, think about the frame and best shoot n location as well.

2.Have to bring my luv 'karlene' to 'treatment' (she has to take bath today..)wink** hope my 'karlene' ready to run in KL

3.Packing! Have to pick dress and a few shirts from my wardrobe (pack up to go away from penang~~~~away to KL,penang...im leaving you for a 2 nites)toiletries,perfume,make up - cant live without my eye liner.

4.settle all letters to send out to parents! Diyana, have to done by today k!

....................................................................................

9.55am/today@ July 24th,2009 (ini ari adinda Lurun pnye birthday - wishing her all the best)

@office, typing out the letter, editing the photo (facebooking, emailing etc)

Blackberry comel aku bunyi,memainkan irama ciptaan beethoven, incoming call dar…

::Honours Day FISP::photo shoot

Image
fuhh...wut relief~~~
aku baru selesai photo shoot FISP - for their honours day full dress rehearsals. seronok kerja dengan budak2 ni, tapi kadang2 tercabar gak iman, but aku kena maintain comel sebab budak2 ni panggil aku Ms Diyana Chumel (ini budak korea yang eja comel tu jadi chumel)**wink**

here is their photo..im having another photo shoot session tmrw, will upload for your guys to catch it!




























C O N G R A T U L A T I O N S

Mana 1?

Aku terpanggil untuk memikirkan persoalan ini sama-sama, sebab utama aku adalah orang Malaysia!

Aku sebenarnya kagum dengan nenek moyang kita dulu* walau aku mungkin takde kena mengena dan mungkin juga ada kena mengena, ingat masa kita belajar sejarah Parameswara dan zaman kegemilangannya? Aku kagum sebab pedagang-pedagang luar berpusu-pusu datang ke tanah Melaka, dan mereka menguasai Bahasa Melayu kerana mahu merapatkan hubungan diplomatic- ekonomi. Ketika itu Bahasa Melayu amat gah, Semua yang mahu berdagang ke Melaka berlumba-lumba belajar Bahasa Melayu.

Tapi sayang, sejak mula British menjajah kita, sejak itulah anak Malaysia mula berlumba-lumba belajar Bahasa Inggeris. Kenapa bahasa Inggeris? Banyak sebab…ada pelbagai tujuan, boleh di guna untuk membodek orang inggeris, di gunakan untuk lebih memahami apa yang inggeris mahukan (kerana bekerja dengan org british) dan juga boleh memahami apa yang org inggeris cakap (tak mudah kena tipu).

Tapi, sekarang dah lain…bahasa Inggeris jadi sa…

Warkah dari Misa

Image
Bonda selalu cakap bila kita bercinta, kaki kita selangkah menuju gerbang derita.
Aku katakan kerisauan itu pada Arjuna, Arjuna berjanji yang dia akan pastikan dia akan bawa kedua-dua kaki melangkah ke Daerah Bahagia. Arjuna berjanji dia tidak akan biarkan semut derita mengigit kami di Daerah Bahagia.

Aku percaya, Arjuna ku akan kotakan janjinya.

Serata ceruk Daerah Bahagia telah mekar, jangankan semut derita, hama sengsara pun tidak berani hinggap, tapi entah di mana silapnya taufan nestapa menyerang singgah di Daerah Bahagia kami. Terlalu pantas, sehinggakan aku tak berdaya. Jangankan aku, Sang Arjuna aku pun tak mampu bertahan. Dia sendiri rebah. Langsung tak bernafas.

Aku terkesima.

Sudah puas aku menyiram kasih, tapi sayang sepadang lalang duka yang bercambah. Aku ingin kembalikan Daerah Bahagia seperti dulu. Sesungguhnya aku ingin. Tapi sayang Sang Arjuna ku rapuh rupanya. Dia lemah, tidak mampu berdiri teguh. Kalau dulu aku fikirkan hanya satu kaki ku yang melangkah ke gerbang derit…

DUSTA photo

Image
::with the production team::

::after finish d show::


aku dah tak tahan duduk kat sini! aku nak keluar!!!!

Lepas kena bunuh


***photo ihsan dari Bakawalee-TeTaMu blog

my life journey as Theaterians

I standing here and looking back on the past. What I have been passing through? Where am I now? There is my journey. Still long way to go but thousand miles me passing by…

My life’s Journey as Theaterians!

2002
I am starting with joining theater club in Shahputra College. From the ordinary members, I put one step ahead by attending Basic Technical Theater Course in 2002. That course took 5 days only, and more surprise that I am the only girl in that course. 5 days is more than enough to tell the world that how much I fall in love with theater world.

From that course I starting to know a few names who so famous in technical for theater such as Prof Dato’ Ghouse Nasuruddin, Badrul Zaman Jalil and Roslan Chin.

After I finish up the course, I got an offer from Shahputra College to become their Technical Manager for their first theater title Lorong 2/90 written by Suzanna MS (lecturer in Shahputra also). The theater is for Festival Theater Negeri Pahang 2002 (a group who won the first place and…

Debaran sudah berakhir!!!!

Aku kini boleh tidur awal!
(sebab sebelum show dusta aku ada latihan dari jam 9 sehingga jam 12 tgh mlm dan ke atas)

Aku kini boleh keluar selepas waktu bekerja dengan Fadz, Ratna, YP, Mr N, Mr L, Mr F, Mr D.... (sebab sebelum ini aku di kenakan perintah berkurung, aktiviti yang lain terpaksa di catu!)

Aku kini boleh keluar berlibur di hujung minggu
(sebab sebelum show Dusta aku terpaksa melupakan keseronokkan hujung minggu, latihan bermula jam 3 petang hingga malam)

Aku kini tidak perlu di rantai kaki pada hampir setiap malam
(sebab semasa latihan Dusta kaki aku di rantai dengan rantai besi yang beratnya lebih dari 10 kg - mungkin, menyebabkan kaki aku lebam)

Aku kini boleh menarik nafas lega.........fuhhhh
(sebab aku tak perlu lagi di komen dan meng'komen' selepas sesi latihan)

Aku kini boleh berputar 360 darjah tanpa pening!
(sebab setiap hari aku kena memikirkan tentang watak dan perwatakan)

terima kasih pada semua warga produksi kerana kita berjaya mementaskan

::DUSTA PADA SKALA 1 HI…

::DEBARAN::

huh!

aku x cukup tido-semua gara-gara DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10....

rakan dan musuh seperjuangan saksikan aku beraksi lagi dalam

DUSTA PADA SKALA 1 HINGGA 10
11 Julai 2009 / sabtu
8.30 malam @ Auditorium Rumah P Ramlee

Ya ALLAH, sesungguhnya aku mohon pada MU, aku mahukan yang terbaik dan semuanya berjalan dengan lancar...amin!

Perjalanan Mencari Juita II

seperti yang aku janjikan semalam, aku sambung ulasan Mencari Juita di sini.

ulasan aku masuk dalam kategori bertimbang rasa kali ini.

Persembahan bermula dengan pengumuman tajuk cerita. Aduh! si tukang cakap ni cakap macam baca sajak pulak, aku senyum...huh! awal2 da potong stim...geram aku, sempat aku berbisik dengan Wazi yang duduk sebelah kiri aku 'mcm pertandingan sayembara puisi la plak'

abaikan, kerana aku ingin mengembara bersama Mencari Juita.

Cerita ini menggunakan plot klimatik dan diselitkan dengan babak-babak terkenang masa lampau. Pengarah membahagikan ruang lakon kepada 3 bahagian, atau 3 tempat iaitu kabaret (kelab malam), rumah Fikri dan Fatimah serta tempat laluan Salman dan Juita.

Aku sentuh bahagian teknikal dulu eh.
aku melihat yang pengarah tatacahayanya telah gagal menggunakan lampu yang ada di auditorium dengan sebaik mungkin. aku katakan gagal kerana kebanyakan wajah pelakon tidak dapat di lihat dengan jelas. Tersangat la rugi pada aku...pelakon pulak tak pa…

Perjalanan Mencari Juita

SMS masuk
"sm rakam bulan mlm ni, tk dapat mai latihan" - dari KC SM - DUSTA PADA SKALA 1 hingga 10. rakam bulan? da nak hujan mcm ni..bleh nampak ke bulan? bulan kat area mane dia nak rakam? hurmmm... Aku yang baru berkira-kira nak mandi, membalas SMS tersebut "lthn kat rumah p ramlee kn ari ni" - aku ingat2 lupa sebenarnya, latihan kat USM ke Rumah P Ramlee?
Aku terus bangun dari katil, capai tuala-nak masuk-bilik air-ada orang pulak (teman serumah baru). Aku masuk bilik balik. SMS balas dari KC. Ringkas, padat dan tepat serta menjawab semua soalan aku.
"ha'ah" - dalam ati aku mesti KC kata 'dia ni tak kan la x ingat, kan da bg tau smlm' Aku keluar bilik-masuk-bilik air-mandi. siap-siap, terus keluar. sampai kat Rumah P Ramlee, aku tengok ada orang ramai dan kereta memenuhi parking. "ala, mesti takde parking ni" kata ku dalam hati. tapi aku decide masuk dulu, then kalau takde parking keluar balik la, tak susah pun...
"hehehe...ada park…

spa

-da abis keja - jom ke SPA - aku nak buat facial & massage~~~~lalalalala

mushroom tu sup lah!

Image
Lokasi kejadian : Rumah P Ramlee
Masa kejadian : bulan ogos,tahun 2008

ceritera bermula di satu petang yang hening, masa tu kire2nya mak ayam sibuk panggil anak ayam balik reban tapi anak ayam tak mau balik sebab nak jugak cari cacing ( tak sedar diri punye anak ayam, mak kau panggil balik sebab ko tu rabun ayam, da malam nnt ko da x bleh nampak)

sorry2 terpesong plak...hehehe cerita ni pasal A (bukan nama sebenar) tgh berdiri kat bangsal.

Sebenarnya masa tu kami tengah bertungkus lumus dengan rakan dan musuh seperjuangan menyiapkan prop dan set pentas untuk teater kanak-kanak pertama di Rumah P Ramlee yang bertajuk 'Belalang Kenit'. Aku dengan muka yang comel macam budak 16 tahun datang ke bangsal dan menegur abg Li (juga bukan nama sebenar) yang sibuk membuat cendawan sebagai prop untuk pentas. cendawan tu semua memang cantik2, banyak plak tu dia buat.

"banyaknye mushroom! comel2 je semua" aku kata dengan nada yang cute.

"eh ape hang ni! mushroom tu sup lah! mengar…

::the place that i wanted to go with him::

Image
::Old Trafford::
::Thames River::
::Tahoe Lake::
**he promise to bring me there,holding my hand while we walking all day & nite long...

10 Things I Hate About You

Image

::go the distance::

Image
I have often dreamed
Of a far off place
Where a hero's welcome
Would be waiting for me
Where the crowds will cheer
When they see my face
And a voice keeps saying
This is where I'm meant to be

I'll be there someday
I can go the distance
I will find my way
If I can be strong
I know ev'ry mile
Will be worth my while
When I go the distance
I'll be right where I belong

Down an unknown road
To embrace my fate
Though the road may wander
It will lead me to you
And a thousand years
Would be worth the wait
It may take a lifetime
But somehow I'll see it through

And I won't look back
I can go the distance
And I'll stay on track
No I won't accept defeat
It's an uphill slope
But I won't lose hope
Till I go the distance
And my journey is complete

But to look beyond the glory is the hardest part
For a hero's strength is measured by his heart

Like a shooting star
I can go the distance
I will search the world
I will face its harms
I don't care how far
I can go the distance
TillI find my her…

::proposal::

Image
Aku dengan seluar pink, baju hitam & kasut hitam pep toe dan dia berseluar khaki dan baju putih, kasut...???err...selipar jepun kot, warne x pasti plak. dia-jalan-nampak-aku-senyum.

SMS

DA : hye there..katne?
AA : kat opis, da balik ke?
DA : nk blk jap lg..
AA : ye ke..owh..lama x jmpe...xxxxxxxxxxxxxxxx
DA : nk jmpe ke?
AA : mmg nk jmpe, tp ni tgh xxxx tkt x sempat siap
DA : i jmpe u jap je la mcm tu...

jmpe jap, tnye kabar then aku balik...
SMS AA : rasa bahang je tetibe..huh!
DA : Bahang ape tu?
AA : hehehe..xde saje je usik...teringat ms silam
DA : da jd kenangan..klu nk kena antar proposal bru
AA : mcmane nk antar?kat rumah u bleh?
DA : official kn..kna antar kat ofis la

Proposal di hantar..tp x lulus, sbb ada proposal lain...so kena la dia antar proposal lain...
SMS
DA : da smpi umah..x bleh tdo la plak AA : tu la td suh amik ubat tdo tak nak DA : ye la kan..at least.. AA : proposal x lulus... DA : next time antar lg..
...tidur..dengan irama beethoven yang masih terngiang2 di telinga-aku-masih-ing…

I Want To Spend My Lifetime Loving You

Image
Moon so bright night so fine
Keep your heart here with mine
Life's a dream we are dreaming
Race the moon catch the wind
Ride the night to the end
Seize the day stand up for the light
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
Heroes rise heroes fall
Rise again, win it all
In your heart, can't you feel the glory
Through our joy, through our pain
We can move worlds again
Take my hand, dance with me
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you
Though we know we will never come again
Where there is love, life begins
Over and over again
Save the night, save the day
Save the love, come what may
Love is worth everything we pay
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you

***if he knows how much i love …

::Mahakarya Cinta::

Begitu berat melangkah
Melihat kau bersamanya
Adakah aku yang salah
Atau hanya helah saja

Ku masih mencintai diri kamu
Biar kau menjauh
Ku rindu

Kau bagaikan udara
Yang membantu aku
Untuk terus hidup di atas dunia
Tanpamu ku lemah
Pasti aku tak berdaya
Kerna kau maha karya cinta

Biar pun kau tidak mahu
Menerima kasih daku
Aku kan setia bersamamu
Sehingga ke akhir waktu

Ku masih menyayangi diri kamu
Biar kau berlalu ku rindu

Kau takkan dapat aku lupakan
Kerna kaulah punca cinta kita
Mengajar aku erti bahagia
Temanilah aku semula

Dengarlah pesanan daku
Yang akan terus menunggu

**untuk cinta kami yang pelik dan mustahil untuk bersama

::Keroncong Kasih::

Malam ini kasih teringat aku pada mu
Seakan kau hadir di sisi menemani ku
Ku yakin kan diri agar tiada sepi
Ku lewat kau hadir di dalam mimipi ku

Seandainya mungkin ku mampu terbang ke awan
Detik ini juga ku akan melayang ke sana
Kan ku bawa pulang
Dirimu yang selalu ku sayang
Bersama berdua kita bahagia

Kasih dengarlah hatiku berkata
Aku cinta kepada dirimu sayang
Kasih percayalah kepada diriku
Hidup matiku hanya untuk mu

**lagu dari DIA (while we YM this song come out from the radio)

for someone

Image
Sometimes Love Just Ain't Enough
by Patty Smyth

Now, I don't want to lose you, but I don't want to use you
just to have somebody by my side.
And I don't want to hate you,
I don't want to take you, but I don't want to be the one to cry.

And that don't really matter to anyone anymore.
But like a fool I keep losing my place
and I keep seeing you walk through that door.

But there's a danger in loving somebody too much,
and it's sad when you know it's your heart you can't trust.
There's a reason why people don't stay where they are.
Baby, sometimes, love just aint enough.

Now, I could never change you, I don't want to blame you.
Baby, you don't have to take the fall.
Yes, I may have hurt you, but I did not desert you.
Maybe I just want to have it all.

It makes a sound like thunder, it makes me feel like rain.
And like a fool who will never see the truth,
I keep thinking something's gonna change.

And there's no way home, when it's late at …

::LoVe StoRY::Taylor Swift~~~

Image
Love Story lyrics
Songwriters: Swift, Taylor Alison

We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air

See the lights
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while

'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be wa…

::100 TrUTh abOut Me::

Image
WHAT WAS YOUR:

1. Last beverage:
plain water

2. Last phone call:
Ms Hiew…asking for freebies

3. Last text message:
Mrs Su…ask about theater

4. Last song you listened to:
Piano Concerto – by maksim…listening now

5. Last time you cried:
Last Sunday (thinking of him)


HAVE YOU EVER:

6. Dated someone twice:
Nope..NOPE!

7. Been cheated on:
Yup...~~~

8. Kissed someone & regretted it:
YESSSSS!

9. Lost someone special:
yess…and he still in my heart!

10. Been depressed:
arrrggghhhh…yes

11. Been drunk and threw up:
never


LIST THREE FAVOURITE COLOURS:

12. black
13. pink
14. White


THIS YEAR HAVE YOU: (2009)

15. Made a new friend:
yups

16. Fallen out of love:
Definately

17. Laughed until you cried:
No…lol

18. Met someone who changed you:
no…I the one who can change myself!

19. Found out who your true friends were
yes…thanks god for sending u

20. Found out someone was talking about you:
yeah!...n it’s all about my talent!

21. Kissed anyone on your friend's list:
yeap…..

22. How many people on your friends list do you know in real l…

memoir of luv part III

Image
ArJuna Hati 10
DeWa CinTaKu - ArJuna HaTi

Aku SePertI BuRung YanG TerBaNg TanPa SaYap
aKu uMpaMa BuRung YanG MelaYang TanPa tuJuaN
seMua KeraNa tiAda kaU di Sisi MeneMani ku
LangkaH teRasa SumbanG
PerIt MenanggUng RinDu

arjuna Hati 9
arJuNa HatI - Dewa CinTaKu

lepaskan tanganku andai kau tak mampu lagi memimpinku
lepaskan amarahmu andai kau tak mampu lagi membendungnya
lepaskan hatiku pergi andai kau tak ingin lagi memegangnya
lepaskan aku andai di hati mu sudah tidak lagi cinta…
lepaskan…
biarkan aku dengan masa silamku yang tak tak mungkin padam
biar aku tersadung jatuh
biar aku lumpuh….


ceritera cinta 8
Dewa Cinta - Arjuna Hatiku

‘tak mudah percaya pada pengakuan
aku di hati mu yang tersayang’
‘hentikanlah saja jenaka bermadah
biasa terlalu sering ku dengar
ceritera cinta tiada berubah
hanya mimpi yang indah
akhirnya nanti….kecewa’


arJuNa HatI 7
ArJunA Hati - DeWa CintAkU

kau memang cinta hatiku
telah ku ukir namamu di hatiku
dan hati ku kini milikmu
ke mana pun kau pergi
akan tetap aku jejaki
biar kaki ku lelah u…