Tuesday, December 27, 2011

When South meet North

















25 Dec 2011 bersamaan 29 Muharram tahun hijrah 1433





Thanks a lot to my parents, family & friends especially for Fadz, Ratna, Fedos & Faizul who always beside me whatever happen.


To my Abi sayang - Muhammad Farih - I will love you forever & ever.


Layan photo je boleh? tak berkesempatan nak bercerita lagi :)

Wednesday, December 14, 2011

DIY

Mase ni wedding Fadz on 3rd Dec




Baju kain lycra yang simple tu I jahit pearl, beads and simple lace


DIY hand Bouquet



Bunga Dip - Blue paradise

Masa untuk siapkan 1 tangkai tak sampai dalam 1 jam.


Actually, tinggal beberapa hari untuk melangkah ke next level.

Jadi banyak persiapan yang I buat sendiri. Ada yang tanya, kenapa DIY. Beli dah siap kan senang?

Tapi bg I, buat sendiri lebih puas hati. lagipun bila kita ada idea and ada capability untuk buat, why not kan?

I lebih prefer untuk buat sendiri dari menempah atau mengharapkan orang.

Venue untuk E day ni pun I pilih untuk buat kat kampung halaman my mum kat Kedah.

My mum anak bongsu, so semua adik beradik dia glad to help and I memang nak orang yang dekat dgn I share this happiness.

So, majlis besar biarlah di Johor kat my own house.

Insyaallah, I akan upload more lepas majlis nanti (",)

~ doakan semua berjalan lancar ~

Friday, November 18, 2011

Someone like him

I wish I could reverse back the clock, but its for sure impossible.
I wish I not meet someone like him agian.
I was blessed as I meet Farih, who are totally opposite him.
My tears can be drop when I heard this song. Allah heard me.

Adele - Someone Like You
I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things I didn't give to you
Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light
I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight it
I had hoped you'd see my face
and that you'd be reminded
That for me, it isn't over
Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised in a summer haze
Bound by the surprise of our glory days
I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me, it isn't over
Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Nothing compares, no worries or cares
Regrets and mistakes, they're memories made
Who would have known how bittersweet this would taste?
Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead


Pray the best for us - will love him forever

Wednesday, November 16, 2011

Magic Words

Whenever you have a situation required people to assist you. Do put the 'magic' word in front of your sentence. People will more than happy to help you by you say that 'magic' word.


This is a reminder to all human being to be nice to others.


The Magic Word





follow by this





And



People will remember how nice you are.



Tuesday, October 18, 2011

Syukur

Ada masanya kita terlalu banyak waktu untuk kita sia-siakan dan ada masanya kita merasakan betapa singkatnya waktu untuk kita lakukan segala-galanya.
Sayangnya, sedikit yang merasakan syukur untuk kesuntukan masa yang kita ada.





Meluangkan masa untuk yang tersayang adalah satu masa yang sangat indah.
Menggenapi mimpi yang kian nyata, menghitung waktu yang kian hampir.
Kasih sayang yang tidak bertepi, ucapan syukur untuk segalanya.


Sepet, si kucing comel buat peneman Abi.
Syukur, dia ditemukan dengan Abi untuk dijaga dan disayangi.

Wednesday, September 28, 2011

Jealous

Sumber - Fadz FB

This is the most funny & hilarious post in FB that I voted this week!

Saturday, August 27, 2011

HB@28





see? all the wishes pasted all over my desk.



28 on last 26th August
What can I say
Wiser & Bold

Thanks to all my colleague for the wishes.
Thanks for the crazy sign given to me.
But, I am not that crazy leader to do all the things my own way!

Last but not least,
Thanks to En Abi for the treat too.
Love you more & more.

.
..
...
SALAM EID MUBARAK
MINAL AIDZIN WAL FAIDZIN
MAAF ZAHIR BATIN


Friday, August 12, 2011

Genting Getaway


The food yang sangat sedap.
Ketam masak cili.
Seaweed soup.
Telur Goreng bersayur.
Ikan Talapia Hitam
Sayur kacang panjang goreng



Bumper boot yang best!


En Abi menunjukkan ke'jelous'an nya...hehehe
Abi..next time kita pegi sama ya!



















Sebelum naik Bumper Boot, kena timbang berat dulu.
Kepada yang lebih 75kg, tak boleh naik.
Ramai jugak yang frust.
Layankan gambar je...
Last 22nd July I ke Genting bercuti sambil melawat si 'kecik' Husna bersama 2 orang bodyguard, Fedos & Pejul.
Percutian yang paling seronok walaupun dah naik tempat ni berkali-kali.

Thanks to Husna sebab menaja dinner, breakfast & lunch....semua makanan sedap, especially lunch time tu.
Dinner Buffet di 'Selera Kampung'
Breakfast di Hainam Cafe.
So sapa2 dari utara ni nak ke genting boleh gunakan lebuhraya dari Penang hingga ke exit Tg Malim, dari Tg Malim boleh terus je sampai jumpa Kuala Kubu Bharu, then Batang Kali then sampai la Genting. Lebih kurang 4 jam perjalanan. Kalau gunakan Myvi memang sangat jimat. Petrol dalam RM100 untuk pegi dan balik. Tol dalam RM75 plus dengan bridge tol.
Sebenarnya tak ada lah sangat yang menarik, cuma bila kita dikelilingi kawan-kawan yang baik dan hidup yang baik, semua akan jadi baik & indah.
Oh! ye Selamat Berpuasa!
Selamat mengumpul sebanyak pahala dan amalan di bulan ini.

Friday, July 29, 2011

What a life?


Life is an opportunity, benefit from it.

Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.

Life is life, fight for it.


Mother Theresa Quote

Sunday, July 24, 2011

Lazy Sunday


Breakfast di taja oleh Husna

Bersama penaja percutian ~ Cik Husna

Morning Penang! (walaupun waktu sekarang adalah tengahari)
I'm just back from me'release'kan stress di puncak dan ber'AL' 4 hari.
Jadi mari kita bermalas-malasan di hari Ahad yang syahdu, makan makanan yang tak perlu bersusah payah untuk dimasak sambil melayan korean movie.

This is teaser ye...full story tunggu sehingga mood cuti hilang.

Selamat bermalas-malasan.



Sunday, July 17, 2011

My Sis & Aki Acompany

This is candid by En Abi at Tutti Frutti

Nadya is my 2nd sisters who 5 years younger than me, she just graduated.
So, last weeks she's coming to Penang to try her luck to find a job here.
I was excited, at least I ada kawan kat rumah nak bercakap. Actually I jumpe my sis ni last raya tahun lepas, lama kan? macam lah jauh sangat, padahal within Malaysia je. Tapi ye la...I kat Penang, she pulak study kat Pahang. Bila I balik Johor, dia pulak tak cuti.

Bila lama tak jumpa ni, mestilah banyak cerita nak share. sampaikan I tiap-tiap malam tidur jam 2a.m sebabkan dengar dia bercerita. Tapi seronok gile!

Sampaikan cerita masa kecik-kecik semua keluar. Lepas tu ketawa macam apa.

Tapi ni dia dah balik to attend an interview kat Johor, hope dia dapat!
Ape pun I doakan dia dapat kerja yang sesuai & harap sangat dia dapat kerja kat Penang, boleh stay dengan I :)


Me with Aki Uehara
Cuba teka umur Aki berapa?
Dia ni memang awet muda tau!

Aki is one of my Japanese friend. It almost 2 years that I didn't see her. She was studying her Master at USM since last 2005 (if im not mistaken) then we always work together in Penang heritage program. She is very good musician. In Japan she's teaching Music for young children. Lepas dia balik Jepun last 2009, I dengan dia cuma communicate kat Facebook je, so bila dia bagi tau dia cuti 2 minggu kat Malaysia, memang I excited la nak jumpa minah Jepun ni. Jangan tak tau dia fasih cakap bahasa melayu.

Masa mula-mula kenal dia dulu, I ingat dia tak fasih sangat. So sms dia pun dalam english, masa tu I was live near by dengan dia punya rumah, nak arrange nak jemput dia, dia reply 'hang nak amik pukul berapa?...I was like, 'hang??? wah minah ni kalah aku yang duk Penang. She use to guna words macam 'sat' , 'pi' 'hang', senang kata simple Penang la. En Abi kata, kalau bahasa Melayu pasar tu dia tak heran sangat, tapi kalau loghat Penang tu macam pelik la kan.

Masa jumpa Aki last Thursday, dia request kat I nak makan nasi kandar. So, I bawak dia pegi Kayu Nasi Kandar dekat dengan Bukit Jambul! Tengok betapa, Penang nya Aki.

Aki wanna bring her student to perform in Malaysia, somewhere on next year. Might be in KL & Penang. Nanti kalau jadi, I announce ye.


En Abi dan Tutti Frutti yang dia tak suka (konon je)

Ape pun thanks pada En Abi yang membawa kitorang jalan-jalan ye.