Posts

Showing posts from 2011

When South meet North

Image
25 Dec 2011 bersamaan 29 Muharram tahun hijrah 1433




Thanks a lot to my parents, family & friends especially for Fadz, Ratna, Fedos & Faizul who always beside me whatever happen.

To my Abi sayang - Muhammad Farih - I will love you forever & ever.


Layan photo je boleh? tak berkesempatan nak bercerita lagi :)

DIY

Image
Mase ni wedding Fadz on 3rd Dec



Baju kain lycra yang simple tu I jahit pearl, beads and simple lace


DIY hand Bouquet



Bunga Dip - Blue paradise
Masa untuk siapkan 1 tangkai tak sampai dalam 1 jam.

Actually, tinggal beberapa hari untuk melangkah ke next level.
Jadi banyak persiapan yang I buat sendiri. Ada yang tanya, kenapa DIY. Beli dah siap kan senang?

Tapi bg I, buat sendiri lebih puas hati. lagipun bila kita ada idea and ada capability untuk buat, why not kan?
I lebih prefer untuk buat sendiri dari menempah atau mengharapkan orang.
Venue untuk E day ni pun I pilih untuk buat kat kampung halaman my mum kat Kedah.
My mum anak bongsu, so semua adik beradik dia glad to help and I memang nak orang yang dekat dgn I share this happiness.
So, majlis besar biarlah di Johor kat my own house.
Insyaallah, I akan upload more lepas majlis nanti (",)
~ doakan semua berjalan lancar ~

Someone like him

Image
I wish I could reverse back the clock, but its for sure impossible.
I wish I not meet someone like him agian.
I was blessed as I meet Farih, who are totally opposite him.
My tears can be drop when I heard this song. Allah heard me.

Adele - Someone Like You
I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things I didn't give to you
Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light
I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight it
I had hoped you'd see my face
and that you'd be reminded
That for me, it isn't over
Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
You know how the time flies
Only yesterday was the time of o…

Magic Words

Image
Whenever you have a situation required people to assist you. Do put the 'magic' word in front of your sentence. People will more than happy to help you by you say that 'magic' word.


This is a reminder to all human being to be nice to others.

The Magic Word




follow by this



And

People will remember how nice you are.


Syukur

Image
Ada masanya kita terlalu banyak waktu untuk kita sia-siakan dan ada masanya kita merasakan betapa singkatnya waktu untuk kita lakukan segala-galanya. Sayangnya, sedikit yang merasakan syukur untuk kesuntukan masa yang kita ada.




Meluangkan masa untuk yang tersayang adalah satu masa yang sangat indah. Menggenapi mimpi yang kian nyata, menghitung waktu yang kian hampir. Kasih sayang yang tidak bertepi, ucapan syukur untuk segalanya.

Sepet, si kucing comel buat peneman Abi. Syukur, dia ditemukan dengan Abi untuk dijaga dan disayangi.

Jealous

Image
Sumber - Fadz FB
This is the most funny & hilarious post in FB that I voted this week!

HB@28

Image
see? all the wishes pasted all over my desk.


28 on last 26th August What can I say Wiser & Bold
Thanks to all my colleague for the wishes. Thanks for the crazy sign given to me.
But, I am not that crazy leader to do all the things my own way!

Last but not least, Thanks to En Abi for the treat too. Love you more & more.
. .. ... SALAM EID MUBARAK MINAL AIDZIN WAL FAIDZIN MAAF ZAHIR BATIN

Genting Getaway

Image
The food yang sangat sedap. Ketam masak cili. Seaweed soup. Telur Goreng bersayur. Ikan Talapia Hitam Sayur kacang panjang goreng


Bumper boot yang best!

En Abi menunjukkan ke'jelous'an nya...hehehe Abi..next time kita pegi sama ya!















What a life?

Image
Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge, meet it. Life is a duty, complete it. Life is a game, play it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is an adventure, dare it. Life is luck, make it. Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.

Mother Theresa Quote

Lazy Sunday

Image
Breakfast di taja oleh Husna
Bersama penaja percutian ~ Cik Husna
Morning Penang! (walaupun waktu sekarang adalah tengahari) I'm just back from me'release'kan stress di puncak dan ber'AL' 4 hari. Jadi mari kita bermalas-malasan di hari Ahad yang syahdu, makan makanan yang tak perlu bersusah payah untuk dimasak sambil melayan korean movie.
This is teaser ye...full story tunggu sehingga mood cuti hilang.
Selamat bermalas-malasan.


My Sis & Aki Acompany

Image
This is candid by En Abi at Tutti Frutti
Nadya is my 2nd sisters who 5 years younger than me, she just graduated.So, last weeks she's coming to Penang to try her luck to find a job here. I was excited, at least I ada kawan kat rumah nak bercakap. Actually I jumpe my sis ni last raya tahun lepas, lama kan? macam lah jauh sangat, padahal within Malaysia je. Tapi ye la...I kat Penang, she pulak study kat Pahang. Bila I balik Johor, dia pulak tak cuti.
Bila lama tak jumpa ni, mestilah banyak cerita nak share. sampaikan I tiap-tiap malam tidur jam 2a.m sebabkan dengar dia bercerita. Tapi seronok gile!
Sampaikan cerita masa kecik-kecik semua keluar. Lepas tu ketawa macam apa.
Tapi ni dia dah balik to attend an interview kat Johor, hope dia dapat! Ape pun I doakan dia dapat kerja yang sesuai & harap sangat dia dapat kerja kat Penang, boleh stay dengan I :)


Me with Aki Uehara Cuba teka umur Aki berapa? Dia ni memang awet muda tau!
Aki is one of my Japanese friend. It almost 2 years that I did…