Thursday, December 30, 2010

Kontroversi Betul!

sekadar gambar hiasan

Banggakan bile Malaysia menang malam tadi?
I yang tak berapa minat bola asia ni, boleh ngadap sampai habis! selalunya I teruja tengok EPL or World Cup, but this time memang I bangga dengan team kita, masa umumkan kemenangan tu malam tadi, ada perasaan terharu, sebab Malaysia never won this league before.
PM siap update dalam twitter bagitau esok cuti! yeayyyy....(jalan x la sesak esk otw to my work place)
I jangan harap lah dapat cuti kan?hehehe...esok triple pay :) Alhamdullilah......
Hari ni Bonus + Gaji = SHOPPING la jawabnye!

Ni hadiah kemenangan sebab Malaysia menang!
Its Impact everyone...Thanks to Football Malaysia Team, We Should grateful & proud to be Malaysian

Semalam, kontroversi betul bila I post pasal 'The Hurt Heart Say', ada je yang terus tanye, email lah...agaknya risau kalau I putus cinta lagi. (maybe ada jugak orang yang happy, sampai sanggup kata yang itu cuma proksi atau tampalan utk tutup kejahatan I)
Sudah-sudahlah buat fitnah ye...sebab ALLAH & orang sekeliling I cuma tahu jahat & baik I ni.
dan I tak pernah ngaku yang I baik.
Dont worry, I dengan En Farih baik-baik saja. kami memang tak pernah tak gaduh, tiap-tiap kali jumpa mesti gaduh, tanyalah Hijaz, Husna & Ms Airin, gaduh tu MESTI untuk kami.
Tapi kami gaduh cuma benda yang remeh, tidak pernah bergaduh sebab orang ke 3, ke 4 atau ke 5.
sebab untuk kami yang lepas tu lepas, dan kami tak pernah sembunyikan kisah lepas kami.
bagi kami yang lepas tu sejarah untuk kami belajar erti hidup, sebab hati yang pernah hancur seperti aku, aku belajar dan dapat hadiah yang bermakna iaitu KEKUATAN HIDUP (bak kata Mama Regina) yang tak boleh beli di kedai LV, Channel atau Salvatore Ferragamo.
Benda yang kami gaduhkan, cthnya time karaoke, kalau amik 4 lagu, so mesti sama kalau salah sorang lebih, memang confirm perang mulut.
Lagi satu dia selalu ejek I ketot & I ejek dia capang, siap cakap lagi...
I cakap 'sayang...esok kalau kita ada baby, mesti senang nak recognize kan dia dari jauh'
'sebab ape?' Farih tanya.
'ala...kan telinga anak kita capang, macam kau sayang!'
serentak dengan tu Farih akan kata 'ala..kau kire aku punye capang je, kalau anak tu ketot macam kau, macamane nak nampak?'
Ok..dan start la perang mulut, benda tu akan stop until one of us mengalah or penat nak bertekak.
Buat Farih,
Aku mungkin bukan insan yang kau impikan
sebab aku garang
aku kasar bila bergurau dengan kau
tapi aku tau, kau suka bila aku masak untuk kau
Aku mungkin bukan insan yang kau impikan
sebab aku kuat merajuk
aku suka nangis bila kau usik aku
tapi aku tau, kau tak kan berhenti pujuk aku
Aku mungkin bukan insan yang kau impikan
Tapi aku janji buat kau bahagia untuk selamanya
Selagi hati aku masih kau pegang
Selagi mimpi kita sama
Aku Cinta Kau Selamanya

Keep Holding On until Our Last Breath...I pray for this, amin!

nak jugak gambar ni!hahaha...

WISH EVERYONE HAPPY NEW YEAR IN ADVANCE!

HAVE A GREAT 2011

Wednesday, December 29, 2010

The Hurt Heart Say


The hurt heart say
Leave me when you not bother

The hurt heart say
Let me go when you ignore

The hurt heart say
I will stay live without you

The hurt heart say
Throw me away as you want

The hurt heart still can be cure after all?

Friday, December 24, 2010

Dinner Story

The food, took my 3 hours to finish, tak tambah sebab kurang sikit sedap

Me with si kecik Husna :)

The Mask Competition

the Activities

Me with Danielle (my manager who got best dressed)

With May Ong my L2
Elvis clothes (costumes) :)

'Welcome Back'

Entrance, where is the lounge & artist perform :)

Last Shoot sebelum balik :)


Remember the dinner that I told you guys?

It held in Hard Rock Penang, It’s great to be there :)
I love the music & really enjoy the event but the food was so-so only
Maybe I muak dengan all the type of meat & chicken kot.

My looks is inspire by 'ME'
Dulu masa tak bertudung untuk event macam ni I just cari dress & just pegi Salon D’hairstylish looking for Amy for Hair-do. Pada awalnya I ingat nak pakai kaftan with labuci yang penuh dada tu tapi sebab I rasa susah nak bergerak that’s why I pilih seluar.
Actually, I just mix & match the clothes, the shoes from Vincci that I bought on last 3 months, baru 2 kali guna, then I just beli seluar & jacket, seluar tu ingat nak cari Harem Pants, tapi warna hitam out of stock pulak, for that pants got discount 25%, so jimatlah sikit.
Then jacket tu I just cari yang agak stylo skit kat Acewin, memang banyak pilihan jacket kat situ, rambang mata jugak la :)
Luckily, my cousin ada bagi banyak koleksi tudung dia kat I, mase I memang dah nak bertudung tu, dia bagi macam-macam jenis tudung, one of it yang I pakai tu with manic & glitter sesuai untuk dinner.
My cousin ni ada own boutique KayuSutra kat Penang & Zania Collection kat Sabah, for those who want to look for muslimah clothes can add them thru FB Ira Zahirah & Zania Collection's Norzainiah
Style tudung tu I lipat segi tiga, make sure yang belah manic tu kat luar, amik hujung segi tiga tu pin kan kat tengah-tengah anak tudung, pin guna pin yang agak exclusive, match kan dengan warna baju, boleh pilih bulat atau oblong. Then kiri & kanan tudung tu silangkan ke dalam and pin kat belakang anak tudung. Siap! That’s all :)
Mekap just buat sendiri je, on that day keluar ofis pukul 4.30pm, sampai rumah around 5pm, bersiap within 1 hour & half, then kuar umah around 6.30, bayangkan I sangkut 1 jam setengah caused traffic yang sgt slow kat island, tau je lah ari jumaat, tambah plak menghala ke Batu Feringghi tu memang semput la nak sampai kat sana. Around 8 macam tu I dengan Husna sampai, elok je sampai diorang dah line nak amik makanan, hehehe...
Dengar citer sape yang sampai lambat kena buat sin chan dance :) nasib baik I dgn Husna tak kena.
Most of the staff yang datang memang nampak lain sangat2, macam make over la pulak.
Anyways, I enjoy that night, I cabut jam 11, then continue karaoke dengan Farih, Hijaz & Husna sampai 3 pagi.
Looks Idea
1 harem pants
1 t'shirt
1 jacket
High heel as a MUST
Style tudung yang berbagai & sesuai
Jangan ada yang kata i tiru 'dia' sudah la ye, Happy Weekend Everyone

Tuesday, December 14, 2010

Current Activities



This Post Date is 15/12/2010
Lama betul tak mesra-mesra dengan u ye....
Sorry ye, sebab busy sangat, lagi-lagi nak hujung tahun ni (ayat2 memujuk Cik Blog)
Currently I memang busy dengan kerja, banyak tools yang I kena implement kat my work place, other than that, my friend from Aussie come dfor a week holiday, Caitlin & Naaman come over for a week, then after that they have trip to Singapore, Hong Kong, Bangladesh & Pole to celebrate X’mas, memang best la dengar citer diorang ni travel, kalau I x keja 6 weeks memang my company kata
you boleh blah & cuti sampai bila2’
Buat sementara ni I memang rehat dari teater, bukan apa ada perkara lain yang kena tumpuan lebih dari I iaitu tak lain tak bukan KERJA & my wedding plan, susah juga ya nak pilih tarikh, my FMIL pulak busy dengan kerja, dia baru je balik dari Perth, sebab urusan menaik taraf sekolah, my parents pulak sibuk bercuti & I pulak memang tak boleh amik cuti dah, so the conversation byk thru phone je.

Currently I punye activity
1
Sibuk cari baju untuk annual dinner yang bakal brlangsung 17hb ni kat Hard Rock, Penang, warna yang boleh dipilih hijau, merah, putih & hitam. Until today I tak decide apa-apa lagi pun, apa nak pakai, warna ape, maybe petang ni baru nak usha kat QBM termasuk gift nak tukar-tukar nanti ;)
2
Sibuk mengemas my table sebab ada pertandingan team cubical paling cantik/kemas, for this x’mas kitorang kena decorate team cubical, yang lawaknya I yang Malay ni jadi Team Lead utk decorate x’mas tree? Apakah? Hurm so after the discussion we come out dengan tema blue+white+silver, so the decoration tak la serabut and sarat sangat, I tengok x’mas orang lain ikut suka letak warna ape2. I tambah sikit cotton utk nampak ala ala salji kat bawah x’mas tree tu. Then surrounding dia penuh dgn boxes hadiah.
3
Sekarang alhamdullilah, I dah sepenuhnya bertudung sejak Awal Tahun Baru hari tu, baru 9 hari, doakan I ye, perubahan baru I ni sampai guard pun notice, ye la brp kerat la Melayu dalam company tu out of 2000 staff dalam that building. Sure la diorg notice, lagi satu muka I ni rajin datang on Saturday nak avoid dari mailbox I pecah sementara nak tunggu hari Isnin nak masuk keja balik.
On the 7/12 ada yang ping I tanye about my new look , I just bagi smile icon je lah, tak kurang juga yang tertanya-tanya sebab musabab, pada I itu hidayah yang i terima, I memang dah ada niat untuk itu, tapi awalnya agak berat & kurang sedia, tapi masa tahun baru tu, masa siap-siap nk pegi keja I tergerak hati nak bertudung.
4
Sekarang ni i tgh sibuk nak upgrade I pnye skills in software & hardware computer, as add in as Care Support Speacialist, boleh la mintak tambah gaji, tapi agak pening jugak la sebabi bukan dari IT background, but luckily I cepat belajar, so far I dah resolve issue computer 20 cases/day since last 4 months. agak dah masak dengan process & ragam Dell computer ni.
I looking forward if I can go the Coaching team untuk Care process, sbb most tech support memang refer kat I untuk MWD & Refund issue. Kira master la (ape la, kat blog pun nak citer pasal keja)
I paling problem nak keja dengan i punya backend yang dari India Team, lain yang di suruh lain yang dibuat, kalau kita kata boleh, dia kata tak boleh, paling sakit kepala kalau kena con call dengan diorg. Pening!

Hehehe...harap2 tuan tanah dapat bernyawa lagi esok untuk update blog ye.
pic xmas tree nanti I upload + HRC penang event

Saturday, December 11, 2010

CELEBRATION II

me & husna


me & husna again

Bday boy & not bday boy (hijaz)


Its a small celebrations for Mr Farih, as he turn to 22 years old this year
on the Nov 30th, I'm so busy with my work as new tools coming in, so I just arrange it with Husna & Hijaz to celebrate his birthday, Nothing much just had a dinner & have a cake at the beach, macam acara wajib pula, bila sambut birthday mesti ada kek kan? but FMIL dah pesan kat Farih, kena baca yassin on his bday, pagi-pagi dia dah kena ceramah :)
Nothing much that i would say on his big day, just wish him a very healthy (hope dia besar sikit, so senang untuk dibuli oleh I, sekarang too thin kalau I nak pukul2 dia pun macam kesian hehehe :p)
wish him wealthy
wish him happiness
wish all his dream come true
May ALLAH bless him always
I Love you Forever & Ever
Hope this birthday brings more joy & luck to you!

Tuesday, December 07, 2010

1432 Hijra



1432
Salam Maal Hijrah
Selamat Menyambut Tahun Baru.
Semoga Kerahmatan berpanjangan untuk kita semua.