Wednesday, January 25, 2012

Sepet Yang Comel



Layankan gambar-gambar Sepet yang comel ni.
I mula ambil alih jaga sepet ni since lepas raya haji.
Makin hari dia semakin nakal and bertambah-tambah manja...

Kat tempat kerja pun rindu kat Sepet.

Kawan-kawan kat ofis ni pun dah familiar dengan Sepet.


Layankan Sepet tengok TV di
link ni

Tuesday, January 24, 2012

Preparation Story Part 1

This is kind of 'basi' post, but I still want to share as this is consider my diary.
So at least I can recall this at anytime .

My E day was plan in unplanned.
It was quit last minute arrangement but me & Farih was prepared few things 1st, so at least tak kelam kabut. So takde la nak habiskan duit at one time. Actually, ada few thing yang I and farih dah beli sikit-sikit. Lagipun I was busy juggling my working time, business and my interest/activities.

So semuanya dibuat dengan sederhana dan biasa-biasa saja.

1 ) Baju untuk majlis pertunangan
actually I ada dinner on 9th Dec, and looking for new dress, theme untuk malam tu is white, red, gold & black. masa cari baju tu tak terfikir pun yang baju tu akan dipakai untuk majlis bertunang. tapi bila beli baju tu warnanya putih plain, so ada idea nak tambah beads, so I cari beads and pearl utk tambahkan seri baju tu. Bila dah tgk baju tu mcm cantik je, So I pun terfikir why not guna je baju ni untuk majlis bertunang. Tak payah nak membazir-bazir beli baju lain. Cuma lepas dinner tu I tambah kan lace biru to align with my engagement theme, which is blue paradise + white.

2 ) Hantaran
Macam biasalah, adat bertunang Melayu mesti ada hantaran or pertukaran hadiah berupa manisan-manisan, kuih muih and barang-barang yang kita rasa perlu. Jadi dari pihak I untuk lelaki, kebanyakan sumbangan dari my cousin, my aunty & few friends. Kawan I yg kerja di crocodile tu bagi voucher RM200 untuk shopping, kebetulan masa nak redeem tu kebanyakan barang ada diskaun 50%. Memang berbaloi-baloi lah. Songket untuk dibuat samping and baju nikah nasib baik dah beli awal-awal. Hiasan hantaran definetly my idea. I nak simple je. I suka tengok 'bunga dip' so I manage untuk buat bunga dip, then just tambah daun silver white (beli kat SSF) plus with ribbon, pearl and crystal ball.
So terhasillah rekaan yang seperti di bawah.




Nanti sambung lagi on part II k...daaa

Monday, January 23, 2012

Welcoming New Year

Today is Chinese New Year for Lunar calendar, and just behind 23 days after New Year 2012, just nearly months away after Christmas and nearly 2 months for Awal Muharram 1433.

New Year oh New Year!
Semua org sibuk buat azam baru walau azam lama macam tak tertunai-tunai lagi.
For me, I just nak jadi kan hari ini lebih baik dari yang semalam. Jadi anak yang baik untuk ibu bapanya, jadi kakak yg baik dan boleh jadi contoh untuk adik-adik, jadi pekerja yg rajin, siapkn kerja dgn sempurna, jadi hamba yang taat untuk Pencipta-Nya.

Semua org mahukan yang terbaik untuk diri masing-masing. Ada ke yg azam tahun ni nak buat jahat?

Anyway hope semua azam tercapai, semua impian terlaksana & semua doa dimakbulkan..

Skrg I tgh busy untuk yang ini, exclusive preview will be on 9th Feb at UCSA and the performance will be at Beijing, China.




*keja ari ni & esok, although penat travel tak hilang lagi :)