Posts

Showing posts from July, 2011

What a life?

Image
Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge, meet it. Life is a duty, complete it. Life is a game, play it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is an adventure, dare it. Life is luck, make it. Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.

Mother Theresa Quote

Lazy Sunday

Image
Breakfast di taja oleh Husna
Bersama penaja percutian ~ Cik Husna
Morning Penang! (walaupun waktu sekarang adalah tengahari) I'm just back from me'release'kan stress di puncak dan ber'AL' 4 hari. Jadi mari kita bermalas-malasan di hari Ahad yang syahdu, makan makanan yang tak perlu bersusah payah untuk dimasak sambil melayan korean movie.
This is teaser ye...full story tunggu sehingga mood cuti hilang.
Selamat bermalas-malasan.


My Sis & Aki Acompany

Image
This is candid by En Abi at Tutti Frutti
Nadya is my 2nd sisters who 5 years younger than me, she just graduated.So, last weeks she's coming to Penang to try her luck to find a job here. I was excited, at least I ada kawan kat rumah nak bercakap. Actually I jumpe my sis ni last raya tahun lepas, lama kan? macam lah jauh sangat, padahal within Malaysia je. Tapi ye la...I kat Penang, she pulak study kat Pahang. Bila I balik Johor, dia pulak tak cuti.
Bila lama tak jumpa ni, mestilah banyak cerita nak share. sampaikan I tiap-tiap malam tidur jam 2a.m sebabkan dengar dia bercerita. Tapi seronok gile!
Sampaikan cerita masa kecik-kecik semua keluar. Lepas tu ketawa macam apa.
Tapi ni dia dah balik to attend an interview kat Johor, hope dia dapat! Ape pun I doakan dia dapat kerja yang sesuai & harap sangat dia dapat kerja kat Penang, boleh stay dengan I :)


Me with Aki Uehara Cuba teka umur Aki berapa? Dia ni memang awet muda tau!
Aki is one of my Japanese friend. It almost 2 years that I did…

Bertukar Selera & Minat

Image
Hari ni Misi I adalah nak masak spaghetti untuk En Abi.Macamane Misi ni boleh timbul? Sebelum ni mana ada isu dia nak makan spaghetti kan? Dia ni jenis tak suka western apatah lagi spaghetti.
Macamni, last Tuesday I dgn En Abi & my sister decide nak tengok wayang, but tak decide nak tengok cerita apa. Me & my sister memang tak nak tengok transformers, mcm-mcm la I bagi alasan kat En Abi, citer robot tu nanti mesti kecewakan I dgn my sis (sebab both of us tak follow sangat) Takut gak rugi duit je, sebab rata-rata review kata tak best. Tapi En Abi biasalah, kalau dia nak yang tu yang tu jugak la dia (same goes to our baju nikah - I yg kena mengalah tau! tp nasib baik dia pandai cover balik)
So at last I dgn my sister & En Abi pun tgk la citer di bawah ni dalam hati yang agak berat.
Optimus Prime yang menawan kalbu (ape kes malam tu mimpi dia ni?)
Tapi sebelum nak pegi tengok ni, mesti la nak kena isi perut dulu, sebabnya lepas balik kerja terus ke Ist Avenue. En Abi pulak dari Ta…

Futsal Fever & Georgetown Festival

Image
He always smile at me & say spirit words to me

This is my big boss son - he said to me 'he is boy!' Comel kan anak Korea ni, rambut lembut gila.

Waiting for the giving price ceremony
The manager team - Overweight & Out of Shape Team

The game

Kick the ball!
The Group Photo
After the game


DBA - Dell Beauties in Action
Last week another hectic week. 8.30am till 2.30pm I have Team building to attend, it was fun & first time ever the department having such program.
We have 10 Male groups & 4 Female groups. So we have around 20 games to play. Memang sweating gila-gila la, sebab lama tak main futsal ni. Some of them memang tak biasa main but semua enjoy & really put effort to win the game.
In the end of the day is not about winning the competition but it is about us being in group & team spirit that we shows to others.

Then from 3.00pm till 6pm, I having a pilot run for heritage project for Georgetown Heritage Festival. This is for celebratingGeorge Town World Heritage Site …