Preparation Story Part 1

This is kind of 'basi' post, but I still want to share as this is consider my diary.
So at least I can recall this at anytime .

My E day was plan in unplanned.
It was quit last minute arrangement but me & Farih was prepared few things 1st, so at least tak kelam kabut. So takde la nak habiskan duit at one time. Actually, ada few thing yang I and farih dah beli sikit-sikit. Lagipun I was busy juggling my working time, business and my interest/activities.

So semuanya dibuat dengan sederhana dan biasa-biasa saja.

1 ) Baju untuk majlis pertunangan
actually I ada dinner on 9th Dec, and looking for new dress, theme untuk malam tu is white, red, gold & black. masa cari baju tu tak terfikir pun yang baju tu akan dipakai untuk majlis bertunang. tapi bila beli baju tu warnanya putih plain, so ada idea nak tambah beads, so I cari beads and pearl utk tambahkan seri baju tu. Bila dah tgk baju tu mcm cantik je, So I pun terfikir why not guna je baju ni untuk majlis bertunang. Tak payah nak membazir-bazir beli baju lain. Cuma lepas dinner tu I tambah kan lace biru to align with my engagement theme, which is blue paradise + white.

2 ) Hantaran
Macam biasalah, adat bertunang Melayu mesti ada hantaran or pertukaran hadiah berupa manisan-manisan, kuih muih and barang-barang yang kita rasa perlu. Jadi dari pihak I untuk lelaki, kebanyakan sumbangan dari my cousin, my aunty & few friends. Kawan I yg kerja di crocodile tu bagi voucher RM200 untuk shopping, kebetulan masa nak redeem tu kebanyakan barang ada diskaun 50%. Memang berbaloi-baloi lah. Songket untuk dibuat samping and baju nikah nasib baik dah beli awal-awal. Hiasan hantaran definetly my idea. I nak simple je. I suka tengok 'bunga dip' so I manage untuk buat bunga dip, then just tambah daun silver white (beli kat SSF) plus with ribbon, pearl and crystal ball.
So terhasillah rekaan yang seperti di bawah.




Nanti sambung lagi on part II k...daaa

Comments

  1. Salam,

    tahniah...anyway, awk bertuah dpt farih..dia terlalu baik..yang saya tau bile die dah sayangkan seseorg, dia akan sayangkan org tu melebihi diri dia sendiri. malah lebih dari sesiapa pn yang sebelum ni penting untuk dia. apa2 pun just take a good care of him...there is only one thing that i could say is, u are the lucky one and u need to appreciate him.

    ReplyDelete
  2. Insha'allah, sy akan menyayangi dia hingga ke syurga serta menghargai dia

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Lots of Love 2014

W A K T U

Catching Up