Posts

J A T U H

Image
J A T U H

Terjatuh dan kemudian tersadung
Lalu tersungkur menyembah bumi
Luka di tangan dan lutut
Merah warnanya darah 
Semerah luka hati yang ditoreh

Cuba bangun dan mengapai untuk dibuat tongkat
Namun patah kerana dek reput
Terjatuh lagi, kali ini sakitnya bertambah
Selumbar kayu menyucuk tangan
Bisanya hingga ke tulang

Diraih segala keringat yang ada
Ditampung segala beban menyeksa
Digagahkan kaki berdiri
Dikuatkan hati untuk melangkah

Perjalanan masih jauh
Kalau jatuh lagi, bangunlah
Bangkit, kerana dugaan mematangkan hidup







W A K T U

Image
Waktu memisahkan kita
Waktu juga menemukan kita

Jika kau marah, kau mahu waktu mu untuk bertenang
Jika kau bersedih kau mahu waktu mu untuk menangis

Yang sering dipersalah hanya 'waktu tak cukup' untuk bersama
Yang sering digunakan hanya 'waktu mencemburui' kita

Harapan aku semoga semua orang punya waktu untuk maaf memaafkan orang lain yang pernah buat dosa pada dirimu, walaupun sepatah kata yang membuat orang lain berkecil hati.

Semoga kita sempat...hidup tak selalu diatas, ada masa dibawah, ada masa kita tersadung, ada masa kita ego sarat didada sebab kita tak mahu kalah, kita rasa kita paling hebat, kita rasa yang didunia ini semua milik kita, kita rasa semua orang tak betul dan hanya kita sahaja yang betul. Tindakan tak seiring akal, perkataan tak setara dengan taraf pendidikan, terlalu megah hingga lupa kita bukan dari kayangan.

Betul, buat apa peduli dengan orang, sebab bukan dia yang bagi kita makan, tapi kalau kita dijemput Ilahi, bukan kita yang mengorek kubur kita se…

Catching Up

Image
When a friend of mine asking me, 

'do you still blogging?'
'hell yeah, no! hahaha'
'thought you still did'
'no'

Its like, yes I still have my blog, why  not I start it back? ๐Ÿ˜‰Since FB too crowded to update about my personal, and I don't expose much or exaggerate much on my feeling towards any issue happen in this world.

Lets catching up!

I been married with my husband, Farih for almost 4 years and to be exact 3 years and 8 months. There is a lot of things that we shared together, up and down, happy and sad moment, understanding each other. Everyday is like a new day ๐Ÿ’‘

After our marriage we start a life and live in PJ as we both working in KL. Glad that our house and working area nearby the LRT station, so its petrol savvy. but the worst part live in PJ is JAS always having issue with no water and is like once a month for a 3 days, Imagine how go to work without air nak mandi. The most touched part is, the tank will send to our area an evening, people will…

Lots of Love 2014

Image
The solemnization was held in 31st May @ 2 Syaaban 1435 in my hometown Johor The reception at my side on 1st June in Johor and 7th June in Kuala Kangsar, Perak at Farih side.










My surprise birthday celebration, thanks hubby for this.
Nothing that I want to say... Alhamdullilah for this love.




2013

Image
Kurang lebih 7 hari tahun 2013 akan berlalu, banyak suka duka yang aku lalui dalam tahun ni.
Adatlah hidup ada turun naiknya, yang penting jangan putus asa. Hidup cuma sekali dan nikmatilah dengan penuh bersemangat!

Tahun ini, tahun yang agak mencabar untuk aku, menyesuaikan diri dengan suasana kerja yang baru, tanpa teman-teman rapat, tanpa tunang dan juga tanpa keluarga. Sedikit sebanyak mengajar aku tentang erti sabar, dan sunyi. Tapi dalam tahun ini juga aku dapat bertemu kembali dengan rakan-rakan lama, berjumpa kenalan baru dan lebih faham erti sahabat sebenarnya.

Manusia pelbagai ragam, dengan kawan yang tikam belakang, kawan yang cuma kawan untuk ambil kesempatan dan kawan yang cuma berkawan atas sebab tertentu. Friends of benefit katanya...
Tahun ini, awalannya baik, aku sempat bercuti, ke Bandung, merehatkan otak sebelum overwhelm with load of works.

Kadangkala, tak semua indah, pasti ada yang ujian untuk uji kesabaran kita. Bulan oktober dan november adalah paling mencabar untuk…

Love Your Life

Image
Alhamdullilah, segala yang dihajatkan sudah disempurnakan. Apa yang dirancang kian menjadi kenyataan. Sungguh, semakin lama cinta yang disemai ini kian kuat, dan tak kan mudah rapuh. Akarnya biar kuat, biar utuh. Amin Amin Ya Rabbal Alamin....



A message from my fiance - 'bunga untuk sayang' really made my day


Anak sepet - tak sure apa nama yg my future mother in law bagi, hope nama yang comel la dia siap warning lagi, nanti dah kahwin kena amik semula sepet...


Thai Movie that I watch recently, best and lovely. ceritanya mungkin biasa tapi plotnya menarik. Thumbs up!



Hand bouquet  that I made for my sister wedding.



My pretty sister during her solemnization 

While waiting for the akad, my attire was sponsor by my mum head to toe, thanks Mak..

Credit photo from google
To my fiance, wish our love till jannah and bersabarlah menanti hari ijabkabul kita... :)

Dolls

Image
Comel sangat, I dunno...I just love dolls since I small. it just too cute. I wish I can have them all...