Thursday, December 11, 2014

Lots of Love 2014


The solemnization was held in 31st May @ 2 Syaaban 1435 in my hometown Johor
The reception at my side on 1st June in Johor and 7th June in Kuala Kangsar, Perak at Farih side.











My surprise birthday celebration, thanks hubby for this.

Nothing that I want to say... Alhamdullilah for this love.





Monday, December 23, 2013

2013

Kurang lebih 7 hari tahun 2013 akan berlalu, banyak suka duka yang aku lalui dalam tahun ni.
Adatlah hidup ada turun naiknya, yang penting jangan putus asa. Hidup cuma sekali dan nikmatilah dengan penuh bersemangat!

Tahun ini, tahun yang agak mencabar untuk aku, menyesuaikan diri dengan suasana kerja yang baru, tanpa teman-teman rapat, tanpa tunang dan juga tanpa keluarga. Sedikit sebanyak mengajar aku tentang erti sabar, dan sunyi. Tapi dalam tahun ini juga aku dapat bertemu kembali dengan rakan-rakan lama, berjumpa kenalan baru dan lebih faham erti sahabat sebenarnya.

Manusia pelbagai ragam, dengan kawan yang tikam belakang, kawan yang cuma kawan untuk ambil kesempatan dan kawan yang cuma berkawan atas sebab tertentu. Friends of benefit katanya...
Tahun ini, awalannya baik, aku sempat bercuti, ke Bandung, merehatkan otak sebelum overwhelm with load of works.

Kadangkala, tak semua indah, pasti ada yang ujian untuk uji kesabaran kita. Bulan oktober dan november adalah paling mencabar untuk aku, hal kerja dan housemate, aku bukan orang yang suka mencari masalah dan aku suka bersemuka dalam menyelesaikan masalah. Tapi ada sesetangah manusia suka menyelesaikan masalah dengan lari tanpa cuba berdepan dan berkomunikasi dengan cara yang betul. 

Pada aku perkara yang terjadi tu betul-betul buat aku lebih berhati-hati dalam memilih kawan, sebab seorang kawan yang baik akan lebih terbuka bila ditegur, dan untuk nota buat aku sendiri tak semua kawan yang kita tegur itu akan menerimanya dengan lapang dada. Semua manusia melakukan kesilapan, tetapi kalau kesilapan yang sama di ulangi acap kali, dan melenting bila ditegur, maka dia bukanlah kawan yang baik. Itu definisi aku. Lebih-lebih lagi yang mengamalkan amalan syirik. Minta dijauhkan dengan orang yang macam ni.

Kawan mungkin bukanlah orang yang terlalu rapat dengan kita, sekadar kawan bila ada, bila perlu. Tapi jangan silap langkah, sebab kawan yang bila ada bila perlu macam ni lah yang akan merosakkan silaturrahim yang lainnya.

Kita berkawan bukan mencari musuh. Aku memang geram tapi tak sampai berdendam, cumanya untuk berbaik semula tu mungkin tidak, sebab kata-kata yang dia hamburkan melalui Facebook dan cerita yang bukan-bukan itu terlalu sakit untuk ditelan.

Tetapi tak mengapa, Allah ada, cuma dia yang tahu kebenarannya. La Tahzan. Sesungguhnya aku tak mahu bersedih kerana manusia yang belum tentu suci hatinya, air mata yang mengalir moga jadi penyembuh luka.

Alhamdullilah, pengalaman yang berharga untuk tahun ini.

Tahun ni juga tahun pertama aku tanpa sebarang komitmen dengan Arts ED, I missed doing it.I wish i got chance on next year. Is like something missing in my life. I never stop and failed joining Arts ED event since last 2006 and on 2013 I didn't do at all. I missed running project errands, missed talking to the kids, meet the parents and I feel that I left behind. Seeing most kids that I teach / facilitate before growing and be adult now and able to speak up their mind. Amazing and gosh, how times flies!

Untuk tahun hadapan, tiada apa yang aku harapkan selain mengharapkan semua yang baik-baik untuk hari yang mendatang untuk aku dan orang disekeliling ku, murah rezeki dan lebih berkat. Amin.






Credit - Doa

Thursday, November 14, 2013

Love Your Life


Alhamdullilah, segala yang dihajatkan sudah disempurnakan. Apa yang dirancang kian menjadi kenyataan. Sungguh, semakin lama cinta yang disemai ini kian kuat, dan tak kan mudah rapuh. Akarnya biar kuat, biar utuh. Amin Amin Ya Rabbal Alamin....




A message from my fiance - 'bunga untuk sayang' really made my day



Anak sepet - tak sure apa nama yg my future mother in law bagi, hope nama yang comel la
dia siap warning lagi, nanti dah kahwin kena amik semula sepet...



Thai Movie that I watch recently, best and lovely. ceritanya mungkin biasa tapi plotnya menarik. Thumbs up!




Hand bouquet  that I made for my sister wedding.




My pretty sister during her solemnization 


While waiting for the akad, my attire was sponsor by my mum head to toe, thanks Mak..


Credit photo from google

To my fiance, wish our love till jannah and bersabarlah menanti hari ijabkabul kita... :)

Wednesday, October 02, 2013

Dolls









Comel sangat, I dunno...I just love dolls since I small. it just too cute.
I wish I can have them all...

Sedikit


Yang diperlukan hanya sedikit perhatian
Yang diangkan hanya sedikit kata-kata manja
Yang dimahukan hanya sedikit rasa disayang
Yang diinginkan hanya sedikit rasa hormat

Yang diharapkan cuma sedikit

Tapi yang sedikit itulah yang susah...





Friday, September 27, 2013

Just Damn True


Photo Again

Banyak cerita, tapi biarlah cuma sekadar gambar yang berbicara 



Reunion kecil-kecilan - ex SMKTA masing2 dengan anak...




Latest photo of mine, about to out for lunch date with Mr Fiance on last  2 weeks.



Hard Rock Cafe Melaka



Mr Fiance in fitting room, trying out his baju raya



trying new rayban and I love it!


During Hari raya 


My Cutie Pie ~ Sofea 




Sometimes is good  to out without make up, just to let your skin 'breath'


This one paling 'epic', the photo taken when we both just about to know each other
nearly 4 years ago and yes, till now we are still crazy in love!